Välkommen till katteri Frozen Tundra's webbsida / Welcome to cattery Frozen Tundra's website.

28. Jun, 2022

Ny planerad parning

Fantastiskt! Vår första Neva Masquerade kull finns nu inplanerad.
Lacosta Kocia Osada aka Kulan ska vid 3 års ålder få sin första date någon gång i Augusti och vi hoppas verkligen på små vita ulltussar denna gång.

9. Jun, 2022

U kullen 8 veckor

tiden har gått alldeles för fort för oss! Redan 8 veckor har våran U-kull hunnit bli. Allt fungerar som det ska. Dom mår prima och är gudomligt vackra. Nu har dom även fått vara ute i lilla kattgården och det är väldigt uppskattat.
Sommar tid och första semestern efter Covid karantän har gjort att vi fortfarande har vi 4 stycken lediga att tinga. 3 honor och 1 hane.
Dom är leveransklara i Augusti.

28. Maj, 2022

U-kullen 4 veckor

Puh! Våren är en tuff tid för oss som bor i hus och med allt trädgårdsarbete och jag har inte hunnit uppdatera så mycket men här kommer lite info.

Gänget i u-kullen fyller 4 veckor idag och nu äter dom Musch blandat med lite välling. Vikterna ligger mellan 403 till 544 gram med Ullis som minst och Ustina fortfarande som störst. Dom växer och utvecklas väldig fint speciellt Urik har under denna period gått från fula ankungen till en vacker svan! Så fin i sitt speciella uttryck. Han är precis som syster Ulyana super social, busig, först med allt passar perfekt för en barnfamilj medans brosan Umbarach är lik sin tvilling syster Ustina i sättet. Lugn, trygg ,sover mycket, äter mycket och växer mycket.Dom går på lådan och är redan riktigt duktiga även om det misslyckas ibland så är det sällan nu. Bästa åldern !

17. Maj, 2022

Vi söker fodervärd

Vi söker nu fodervärd till vår vackra ryska hona Pomadka Ivanov Ples*RU Pomadka har just fyllt 2 år.
Hon och vår Fiona kommer inte överens och Pomadka är en tös som verkligen uppskattar att vara tillsammans med sin människa. Hon är varm, kärleksfull tycker mycket om att leka och önskar någon slags kontrollerad utemöjlighet så som kattgård eller in nätad balkong med skugga. Hon får absolut inte vara utsläppt på fri tass.
Det får inte finnas andra fertila katter i familjen men väldigt gärna en kastrerad kompis då Pomadka tycker om alla övriga kattkompisar här hemma. Hon är hundvan så en snäll hund går utmärkt.
Sveraks fodervärdsavtal skrivs emellan oss och detta gäller.
Jag vill ha två kullar på henne och därefter övergår hon i er ägo utan kostnad.
Vi betalar alltså hennes försäkring,
ev. utställningar, allt som har med dräktigheten att göra under tiden som hon fortfarande är vår.
Veterinär besök som avser, vaccinationer, hälsokontroller och dräktighet eller vid förlossningskomplikationer bekostas utav oss.
Övriga vetrinär besök vid t ex akuta skador står ni för.
"Dolda fel" vid sjukdomsfall står vi för.
Du/ ni står för alla vardagliga kostnader så som mat, kattsand, leksaker, dynor mm.
Min önskan är att kullen föds och växer upp hemma hos er. Vi finns självklart alltid tillhands och vid födsel är jag redo och vill vara med som stöd och en hjälpande hand dag som natt.
Vinter 2022-23 är första kull inplanerad. Vår sista kull med Pomadka blir då troligen vintern 2023-24.
Det krävs en hel del tid att ta hand om en kull och därför är det inte aktuellt om du är mitt i karriären och arbetar heltid.
Hon ska skötas om som den prinsessa hon är ❤️
(Jag vill givets vara välkommen att besöka henne någon gång och blir super glad över foton. )
Länk till hennes stambok
https://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/492262
Är du intresserad och bor i Stockholm, Uppsala, Enköping eller närområde? Skicka PM eller till min mejl s.bornestrand@gmail.com och berätta lite om dig/er.
Tänk noga igenom först för Pomadka är alltså INTE gratis, hon kostar mycket utav din tid och engagemang men du får massor av kärlek och roligt sällskap

12. Maj, 2022

Glada nyheter

Cedro SonOro Flora har idag varit och gjort ultraljud på Hjärta och njurar, Båda var super fina och helt normala. Dessutom charmade hon personalen så vansinnigt med sitt underbara sätt att vara, vackra färgh och sin lodjurs look.

9. Maj, 2022

Nu har vi sorg

Lilla Rödis klarade inte av livet utanför. Vi kämpade i stort sett från dygn 1 men det gick inte att få igång honom trots hjälp och många goda råd. Det gör så ont ont att se dig gå men sov så gott älskade lille vän.

30. Maj, 2022

YES!! Yelena har idag fått sina småttingar.

I natt kom då så äntligen. Yelena gav oss i natt den finaste gåvan... 6 st vackra ,pigga nya Sibiriska katter. Vi började vi 00;45 och höll på till 05;30 men det gick bra och vi hade ett fint och lugnt flow mellan födslarna. Hon och de små mår utmärkt men hon är trött.

29. Apr, 2022

Yelena dygn 65

Ännu inga småttingar men nu idag är vi på dygn 65 så idag eller imorgon kommer dom nya små älsklingarna. Jag trodde inte att Yelene skulla lägga på sig så väldans mycket till men det har hon lyckats med. Hon väger nu 6,7 kg precis och det är lite för mycket med 2 kg uppgång sedan parning. Dom små verkar må väldigt gott iaf och dag har det varit cirkus och hopp och hela Yelenas mage går i vågor emellanåt . Dom har det nog trångt nu och jag tycker att dom gärna får komma ut och säga hej.

20. Apr, 2022

Yelena och U-kullen dag 56

Hon mår fortsatt mycket bra, stor och tung nu och ingenting går fort utan hon vaggar på.
Hon väger ca 6240 gram vilket är upp 1540gram nu och hon kommer väl inte lägga på sig så väldigt mycket mer nu hoppas jag utan nu utvecklas småttingarna där inne för att klara sig i livet utanför. Hon är idag på dag 56 . Småttingarna är nu ca 12,5 cm långa och när dom föds är dom ca 15 cm långa då lite till ska dom växa. Nu har dom redan fått både sin päls och sin färg.
Dom kommer att födas med en mycket mörkare färg än den dom får som lite större.
Bolådan är färdig och allt är lugnt och skönt. Hon har valt Fiona som sin nanny och dom tillbringar all tid tillsammans . Fiona hjälper henne att tvätta sig och pysslar om henne så fint. Vi får väl se om hon får stanna kvar sedan när småttingarna kommit.
Hon verkar väldigt trygg i sig själv och i det som ska komma❤️

10. Apr, 2022

Yelena och U-kullen

Dygn 46 nu ...bara ca 20 dagar kvar och Yelena fortsätter att köra en rakt upp viktkurva.
Hon väger nu 5850 och har gått upp 1095gram sedan parning. Duktiga tjejen!

6. Apr, 2022

Nu har alla i V-kullen flyttat

Idag flyttade så dom sista i V-kullen. Både Pomadka och vi har sovit och vilat vilket var väldigt skönt men det är ju såååå bedrövligt tomt här hemma utan alla småttingar som far omkring. Tur att Yelena inte har så långt kvar till ne.dsläpp:)) Det har gått fantastiskt bra för dom som flyttade och det är ett gäng fantastiska familjer som övertar våra fina småttingar nu. Vi önskar er all lycka till och vi älskar er för alltid

4. Apr, 2022

Yelena

Yelena fortsätter att lägga på sig vikt. Söndagens vikt på dygn 39 blev 5580gr!! Det är upp 890 gram sedan parning. Mest hit tills utav våra dräktiga honor enligt statistik..... Oj oj oj det är mycket det. Ändå när jag känner igenom henne så är hon absolut inte fet utan hård och fast i kroppen, visst har hon en liten kudde på magen men så liten att det inte gör något utan bra med en liten reserv.

31. Mar, 2022

Yelena

Yelena , Yelena ,Yelena...vår finaste, goaste prinsessa. Hon njuter utav livet nu. Hon får sova i sovrummet med matte och det är mysigt. Så mysigt att hon bara vältrar sig över mig, rullar runt och spinner som en katt:)) Hon har gått upp 760 gram redan... det är lite mycket och hon har varit hungrig hela tiden. Få se om det lägger sig....:))

1. Apr, 2022

V-Kullen klara

Idag var vi på veterinär besök igen. Denna gång för vaccination 2, microchip samt besiktning.

24. Mar, 2022

Yaromira är inte dräktig

Tyvärr kunde vi inte se några embryon hos Yaromira. Nu väntar vi på nästa löp och parar om.

17. Mar, 2022

Yaromiras dräktighetskontroll

Vi har idag gjort ultraljud på Yaromira och troligen var det lite för tidigt. Hubert såg vätska men inget mer .Räknade om igen och det kan vara så att hon bara är dygn 17 idag.... klantigt utav mig! Bokade ny tid till Torsdag nästa vecka igen för jag tror verkligen att hon är dräktig så nu blir det en låååång veckas väntan.

14. Mar, 2022

6 st

JAAA Yelena är dräktigt! Hubert hittade 6 st småttingar ! Jag blir så otroligt lycklig...min vackra fina Yelena:))

6. Mar, 2022

Nu börjar alla i W-Kullen flytta. All lycka till er och de bästa familjerna.
Love you all!

4. Mar, 2022

V-kullen

Idag har V-kullen fått sin första vaccination och W -kullen sin andra samt chippning och besiktning.

26. Feb, 2022

Yelena hemma

Yelena hemma tryggt och är trött och hungrig Nu väntar vi tills dygn 19 så Hubert kan göra ultraljud på henne.

23. Feb, 2022

Yelena

Idag har Yelena åkt till Skara för en förhoppningsvis en lyckad dejt. Vi håller alla tummar!!

21. Feb, 2022

Yelena

Nu anar vi att Yelena börjar komma i löp. Hon är alltid fantastiskt gosig och vänlig men nu är hon som ett plåster:))

19. Feb, 2022

MYCATDNA resultat

Äntligen kom då svaren på dom iväg skickade svabbarna.
Nu är Kokoszkas,Yelenas och Yaromiras flikar uppdaterade med deras resultat.

17. Feb, 2022

Yelena & Yaromira

Två nya fina friska Hjärtan !
Yelena och Yaromira var idag på HCM & PKD kontroll. Allt var perfekt och dom var så lugna och duktiga. Dessa två är otroligt härliga tjejer och mitt hjärta blir varmt och lyckligt när man har friska katter.

10. Feb, 2022

Vaccination 1 W-Kullen

Idag har vi varit och vaccinerat W-Kullen.
Alla klarade sig utan någon reaktion och är precis lika pigga och glada som vanligt:)

3. Feb, 2022

FIV/FELV test

Vi har varit hos veterinären idag och tagit blodprov och testar för sjukdomarna FIV/FELV. Det är honorna Yelena och Yaromira som blir testade och står inför parningar.

10. Jan, 2022

Pomadka & RagnarJr V-kullen

Alla mår toppen. dom är idag inne på sin 9e dag och är verkligen runda o goa. Riktiga små underbara tjockisar:) Pomadka är fortfarande helt perfekt som mamma och är lugn och mysig, Även när vi tar dom små och väger hennes älskade småttingar så är hon helt trygg med det. All har med råge dubblat sina vikter och allt är frid och fröjd i bolådan.

10. Jan, 2022

Zeny & Måns W-kullen

Under deras W-kullen hittar ni vikter och lite övrig info.

2. Jan, 2022

Pomadka & RagnarJr NYTT!!!

Idag föddes under lugnt men högt tempo 4 fina småttingar. Två honor och två hanar. Samtliga är svart klassisk tabby som sin pappa. Mer info under fliken Kattungar/V-kullen eller klicka på överskriften.

1. Jan, 2022

GOTT NYTT ÅR

Vi önskar alla både tidigare och nya kattungeköpare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
PS. Inga nyheter om Pomadka mer än att det ännu är lugnt och hon har lagt på sig massor sista dagarna. DS.

28. Dec, 2021

Pomadka dygn 61

Idag går Pomadka in i dygn 61 och nu är det verkligen nära till att vi får vår nyfikenhet stillad. Hon mår bara bra och är förvånansvärt mycket uppe och patrullerar men det har hon ju alltid gjort när jag tänker efter.
Utvecklingen på dom små går nu fort. Igår på dygn 60 var dom ca 14,3 cm långa och på Onsdag kommer dom vara ca 15 cm långa och dom väger mellan 80-120 gram när dom föds. Pomadka har redan fått mjölk och hennes juver är välfyllda, Vanligast är med födsel på dygn 65-66. Nu väntar vi , nu längtar vi!!!!

22. Dec, 2021

MYCATDNA testresultaten på RagnarJr

Idag fick vi dom färdiga testresultaten från MYCATDNA på RagnarJr.
Dom ligger inlagda med en klickbar länk på hans sida. Kortfattat så har han Blodgrupp A/A, EJ CS bärare och bär inte på några av dom 50 testade sjukdomarna.

19. Dec, 2021

Zeny & Måns W-kullen

Dom utvecklas väldigt fint och alla har öppnat ögonen och börjar se sådär underbart söta ut. Dom har börjat söka sig ut ur buren och mamma Zeny tycker att det känns lite oroligt. Hon kurrar och pratar med dom så får ni en katt som pratar en del vet ni varför... det har mamma Zeny lärt dom.

19. Dec, 2021

Pomadka & RagnarJr V-kullen

Här går det nu framåt i ett tempo vi inte riktigt förstår själva. Redan på Dygn 52 och bara 12-14 dagar kvar...så spännande:)
Hon mår verkligen fantastiskt bra som dräktig nu,. Hon är super gosig, lägger sig gärna på rygg och visar hela tjocka magen och vill att vi klappar magen hela tiden:)) Hon tillbringar sin a dagar med att sova, tvätta sig, tvätta sig och tvätta sig.Det är väldigt noga med renlighet nu tycker hon. Vi kan hitta henne på dom mest märkliga ställen i huset där hon normalt inte brukar vara som uppe på garderober, i bokhyllan bakom alla pärmar med eller i skoskåpet t ex. Henne kommer vi troligen att få stänga in i sitt rum där hon har bolådan sista dagarna så vi vet vart hon är. Småttingarna växer på och är nu ca 110mm långa och pälsen och deras individuelle färg börjar framträda.
Pomadka har nu gått upp 890gram och det är fortsatt bra och lovar gott.

13. Dec, 2021

Pomadka & RagnarJr kullen

Dygn 46
Oj så det går fort framåt nu. Svårt att förstå att det snart är dags även för dessa småttingar att födas. Pomadka har idag fått gå ut ett tag då kylan har släppt och det var väldigt uppskattat. Hon väger nu 4170 och har då gått upp 700 gram sedan parning. Precis enligt plan för 4 småttingar!

13. Dec, 2021

W-kullen Zeny och Måns

9 dagar idag
Här mår alla småttingar bra, växer på som dom ska. Zeny är en väldigt övervakande mamma och ar endast lämnat sitt rum en enda kort stund men gick fort tillbaka igen, Hon tycker dock att det är skönt när vi tar henne med oss till badrummet för tandborstning och kamning då passar hon på att gå på lådan och göra allt :)) Hon är verkligen en super mamma.

6. Dec, 2021

Pomadka och RagnarJr V-kullen

Dygn 38
Pomadka mår nu prima. Har nu lärt sig att äta Mush och går nu upp fint i vikt. + 0,210gram på den senaste veckan och totalt 0,460gram. Skönt! Hon ska ju enligt Veterinär Hubert ha 4 st småttingar och det är ju en färre än i Zenys kull.

6. Dec, 2021

Zeny och Måns w-kullen

2 dagar gamla
Måndag och uppdatering.
Alla mår bra även Zeny. Dom äter och sover och hörs knappt och det känns fantastiskt lugnt och skönt i boet. Bilder på gänget tagna dag 1 finns under Kattungar/ W-kullen

4. Dec, 2021

Zeny har fått sina småttingar!

Snabb och kort uppdatering !!
Zeny och Måns fick i natt sina småttingar. Tre st n 22 = Svart tabby och två st röd tabby alla med vitt. Hona 1 vägde 96 gram dom andra mellan 101-119 gram och alla mår bra. Födseln gick så fantastiskt bra och smidigt (även om det var på en obekväm tid på dygnet med mitt i natten) och Zeny är ju en super mamma med gott om mjölk .

30. Nov, 2021

Pomadka & Ragnar Jr V-kullen

Pomadka har ju inte hunnit så långt i sin dräktighet. I Söndags var hon på dygn 31 och mår fortfarande lite illa men är pigg och glad och lika gosig som vanlig igen. Varje dräktighet är ju speciell och olika från gång till gång. Pomadka har tidigare absolut inte velat äta Mush men nu har hon kommit på at hon behöver det och mår bra utav det och vi blir så glada över det för det finns verkligen inget bättre för henne och dom små. Nu suns det tydligt att hon är dräktig , magen är tydligt svullen och nu är dom små liven ca 33 mm långa.
Vad händer under denna vecka då?
Småttingarna kommer att växa till ca 45 mm längd och ha en vikt på ca hela 14 gram. Ännu har dom ingen päls.

30. Nov, 2021

Zeny & Måns W-kullen

Nu har vi gått in i sista dräktighets veckan och det märks tydligt. Zeny sover och åter ,sover och äter och sover och äter.... men igår slog hon till och lekte med den älskade lasern en bra stund och sedan sov hon gott igen :))
Nu är Zeny instängd i ^sitt^rum på nätterna och jag sover tillsammans med henne , allt för att hon ska känna stöd och trygghet.
Hon har nu gått upp 1500 gram och man säger att en hona totalt går upp i snitt
250gr /kattunge. Kan det vara så att vår veterinär Hubert har rätt med 5 st?? Snart vet vi!!!!

25. Nov, 2021

30% rabatt på MYCATDNA

Passade självklart på att beställa till Frozen Tundra's Yelena och Yaromira och även Duma Cara Kokoszka. Sedan är samtliga våra 10 Sibirer och 2 Neva Masquerade katter DNA testade, så fantastiskt skönt!

22. Nov, 2021

Zeny & Måns W-kullen

Dygn 53 för Zeny . Nu har hon inte fått vara ute i vår stora kattgård på två veckor då det där innebär mycket klättrande, höga höjder och hopp. Som tur är har vi lilla kattungegården där hon gärna är istället. Annars tillbringar hon mest sin tid sovandes eller i fönstret i sitt rum och hon är fortfarande helt fascinerad utav alla skogens djur. Lådan för att föda i är på plats och godkänd. Det boas och bökas där i så vi undrar om vi har en minigris i lådan.:))
Hon har gått upp 1140gr nu sedan första parning och det är en bra lagom vikt om det nu är 5 st småttingar däri.

17. Nov, 2021

Fantastiska nyheter

Idag har jag flyttat all information om Pomadka och RagnarJr till flik kattungar V-kullen för .. äntligen är Pomadka dräktig!
Vi har idag på hennes dygn 20 varit hos Hubert & Agnes igen och gjort ultraljud.
Vi hittade 4 st småhjärtan:))
Vi valde att byta hane till henne och RagnarJr kommer att bli pappa:)
Han är självklart helt färdig med samtliga tester som HCM och PKD med helt normala organ och svaret på hans MYCATDNA test kommer inom ett par veckor.
Nu blir det bebislycka i huset igen, härligt!!

15. Nov, 2021

Zeny & Måns W-kullen

Dygn 47 för Zeny och hon har gått upp precis 1 kg sedan första parningsdagen.
Hon tillbringar nu mycket tid med att tvätta sig nu liggandes ovan på den stora transportburen från Agria. Den har våra honor haft sina kattungar i och när själva födseln är klar flyttas dom tillsammans med mamma katten till just den stora Agriaburen. Födslolådan har jag inte behövt ställa fram ännu men det kommer i veckan.

Hon är annars pigg och glad och lika social som vanligt. Leker fortfarande med lasern och är bara lycklig:))
Vad sker under kommande vecka då?
Läs om utvecklingen... Följ länken genom att klicka på Zeny & Måns W-Kullen

12. Nov, 2021

MYCATDNA RagnarJr

Idag kom MYCATDNA kuvertet. Vi har nu svabbat, aktiverat och klistrat igen kuvertet och postat. Nu får vi se hur lång tid det kommer ta denna gång....

8. Nov, 2021

Zeny & Måns W-kullen

Dygn 40
Denna vecka har gått väldigt fort. Zeny har börjat äta
ordentligt och hon verkar inte behöva sova lika mycket
som under tidigare veckor.
Söndagens vikt 3950gr och då har hon gått
upp 770gr sedan första parningsdygnet vilket är en väldigt bra uppgång om det är just 5 kattungar där inne som vår veterinär såg på ultraljudet.
Läs om utvecklingen under denna vecka under W-kullen och Zeny har något att berätta för Er:)

1. Nov, 2021

Zeny & Måns kull

Nu har jag flyttat all information om Zeny och Måns kommande kull från planerad till KATTUNGAR flik W-kullen.

1. Nov, 2021

Xtravaganza RagnarJr

Idag har RagnarJr varit och gjort ett lite tidigt ultraljud och kontrollerat hjärta och njurar enl. avelsrekommendationer för sibirisk katt.
Både hjärta och njurar är helt normala och friska. Underbart!!
Vi har även beställt MYCATDNA test till honom idag.

27. Okt, 2021

Flora MYCATDNA test results

Today we got the testresults from MYCATDNA test on Flora.
Follow the link to her page if your interested.

24. Okt, 2021

Söndagsvikter

Vi har vår tradition att pyssla och vårda samtliga katter lite extra på Söndagar.
Vi väger alla och registrerar vikterna i vårt excelark. På detta vis har samtliga katters vikt från det att dom är små och vi nördar in oss i statistik och utvecklingskurvor i olika linjer. Har vi dräktiga honor så har dom givetvis ett eget ark så vi lätt kan jämföra våra honors utveckling och deras mående under tiden och om det hänt något speciellt.
Här kommer vikter på samtliga från i Söndags.
Skitty 3850gr
Kulan 3650gr
Fiona 4020gr
Zeny 3470gr (dräktig dygn 25 upp 0,270gr)
Zhorah TJ 5350gr
Pomadka 3370gr
White Rock 4290gr
Yelena 4280gr
Yaromira 3670gr
RagnarJr 4660gr
Kokoszka 3400gr
Flora 3470gr

20. Okt, 2021

Ultraljudet gick strålande

Idag gick Zeny in i dygn 21 och då passade vi på att göra ultraljud hos Hubert Nowakowski för att se om hon gömmer små guldklimpar inom sig.
Det gör hon !!!! Hubert hittade 5 st levande småttingar och nu håller vi alla tummar för att dom föds friska och välmående.

18. Okt, 2021

Suprelorine input on RagnarJr

We went to our vet today and made an 4,7mg Suprelorine injection on RagnarJr.

2. Okt, 2021

Flertalet parningar

Så glädjande nyheter. Zeny har nu varit hos Aggrippina's Kolja Exellentsen eller Måns som han kallas till vardags sedan i Torsdags och dom fattade tycke för varandra direkt.Första parning kom redan inom 1 timme från det att vi kom. Många parningar har dom hunnit med sedan dess och Zeny gav nu Måns en rak höger tass och sa att nu räcker det. Imorgon Söndag fm åker vi och hämtar hem vår vackra tös. Nu har vi ca 24 dygn utav väntan innan vi kanske kan se om hon är dräktig. Tålamod.... och spännande så klart

29. Sep, 2021

Zeny löper igen

Zeny har i går dragit igång sitt löp igen och vi kommer troligen att lämna henne hemma hos Måns snarast... nu är det spännande !

17. Sep, 2021

Kokoszka and Flora

Now it has gone three weeks since Kokoszka moved in to our house and hearts and 2 +3 days weeks for Flora The two baby girls and RagnarJr ... i call them "the three musceteers" are the best of friends and they have so much fun.

1. Sep, 2021

Pickup time

This time we fly to Milano and met Michela, her husband and 2 children. we where short on time and just met very quickly at the airport.
Thanks Bianchi family for trusting us with your gentle and beautiful baby girl Flora

27. Sep, 2021

Pickup time

Today we fly to Warzawa and met Karolina her daughter and all the lovley Duma Cara Cats. We are so happy for this oppertunity to bring the sweet and beautiful Kokoszka home with us and we will handle her bloodlines with pride.
Thanks Karolina for trusting us with this amazingly sweet and beautiful Clean Genealogy group 2 kitten.

19. Aug, 2021

Random Health check

Parasite test is done on three of our catfamily member. This time its Zeny,Lacosta and Pomadka. All clear!
*************************************************** Proglotider No
Coccidier No
Giardia , Chryptosporidium No
Tritrichomonas Foetus No

19. Aug, 2021

First Golden/Sunshine DNA test result

Today we got some very interesting and good news!!
We asked vetrinary Monica Stavenborn to do the swabbing of a DNA test for color Golden/Sunshine on our male FrozenTundra's Zhorah TJ and.... YES... He's a Golden/sunny boy!! He's homozygot for the Golden/Sunshine gene. He have 2 copys of the CORIN gene.. Totally amazing !

14. Aug, 2021

Zenys DNA test klart

Hela finns att läsa på hennes sida. Lite snabb info: Hon har är blodgrupp N/N, ej cs bärare men även hon precis som brorsan TJ D/d alltså dilution bärare, kul!!

9. Aug, 2021

Bad news

Maruhaba White Rock is no longer in our breeding program beacuse of the last PKD test. In that ultrasound the vet found 3 cyst on White Rocks right kidney.
Now we will go back to UDS and get a second opinion and take bloodsample so he can be in Åsa Olssons research projekt.
We will put in a suprelorine chip and then after 6-8 month we will do a third ultrasound on his kidneys. So sad on this beautiful boy.

10. Aug, 2021
3. Aug, 2021

New girl 2

Who's that girl 2?? Now we can go official! New girl 2 is ....
Duma Cara Kokoszka *PL
She's the most beautyful black tabby blotched girl.
She's like Flora also from a smaller family cattery and used to children.
We will fly to Warzawa in the end of August when she's ready to go ,
I'm so exited about this "new path" and it will be very interesting to have a insight in Clean Genealogy world.
Thanks dearest Karolina for giving us the trust to get Kokozska as a new member of our family. We are sproud to contntinue the Clean breeding work and you know where to find your bloodlines:))

3. Aug, 2021

New girl 1

Today we got the good news we where hoping for.
We got the result of bloodgroup on New girl 1 as we prayed for and she's a A/A And who's that girl?? Her name is...... Flora Cedro SonOro and comes from a small cattery in Milano,Italy
Thank you for trusting us with your beautiful girl Michaela Bianchi we will take good care of your baby girl.

21. Jul, 2021

2021-07-21 WE HAVE VERY GOOD NEWS!!!

Today

Finally we have found our tabby blotched girl!

Now we are waiting and hoping for a good DNA test so we can close the deal. This time we will be use MYCATDNA already before we buy her and test will be done after July 28 when the breeders vetrinary is back from holliday.

If all goes well she will be a very good contribution to our cattery and in the future we can have our own blotched kittens .... wow, i can alreadu see them ... 5 blotched kitten playing around.... in my vision and dream i have this girl and our own boys like Zhorah TJ and RagnarJr as father...my my my must be a perfect match!!!

When hopefully we have signed the contract i will off course let her name be official ........until then you have to wait:)

1. Aug, 2021

Närmaste planerade parning är hastigt och lustigt nu mellan vår egen Frozen Tundra's Zeny *SE och den super fina Waldemar of Tavaloga*RU som glädjande just kommit tillbaka som fertil efter att varit kemiskt kastrerad. Vi har väntat på att han skulle komma tillbaka och äntligen verkar det så:))
Zeny är en härligt pigg och busig tjej som gärna ställde upp och var nanny åt både sin mamma Skittys silver kull och även till Fiona senast så hon har legat i hårdträning :))

VI har gjort HCM och PKD ultraljud på Zeny 2021-03-29 med normalt resultat.
På Waldemar gjordes det 2020-10-09 med normalt resultat.

Vi har även skickat efter DNA test från Labogen till henne så det blir gjort före parning.
Båda hennes föräldrar har blodgrupp A/A
Parasittest kommer att tas på Zeny straxt före parning

28. Jul, 2021

The start off a new path

New girl 2
Clean Genealogy group 2

Who's that girl :)))
A gorgeous black tabby blotched young female.

The start of a new path .....For the first time in cattery Frozen Tundra's we have bought a Sibirian female belonging to group 2 in Clean Genealogy program. When she's old enough we will go outside our cattery to find males that also is a part of the Clean Genealogy program for her and continue the work that so many generations of breeders befor us strived aginst.

When hopefully we have signed the contract i will off course let her name be official ........until then you have to wait:)

21. Jul, 2021

Hopefully we found our new girl:)))

Finally we have found our golden tabby blotched girl!

Now we are waiting and hoping for a good DNA test so we can close the deal.This time we will be use MYCATDNA already before we buy her and test will be done after July 28 when the breeders vetrinary is back from holliday.

If all goes well she will be a very good contribution to our cattery and in the future we can have our own blotched kittens .... wow, i can alreadu see them ... 5 blotched kitten playing around.... in my vision and dream i have this girl and our own RagnarJr as father...my my my must be a perfect match!!!

16. Jul, 2021

Nästa HCM och PKD

Den 8 Augusti ska Maruhaba White Rock*RU till Ulltuna för HCM och PKD ultraljud.
Nu håller vi alla tummar för att det går vägen även för ryssen

16. Jul, 2021

Mer DNA test.

Vi har idag beställt från labbet i Frankrike. Denna gång för att en gång för alla få reda på om vår Zhorah TJ är golden/Sunshine eller som Elenora Ruggia i Italien kallade hans färg " copper" . Copper står då inte för Koppar som man lätt kan tro utan "extrem golden".... jag tror fortfarande att TJ är röd men så många påtalar hans färg att det ska bli skönt med ett definitivt svar. På tisdag den 20 Juli åker vi till vetrinären så får dom fixa testet och skicka iväg det. Vi kommer vänta med spänning på svaret !!!

7. Jul, 2021

Uppdatering med DNA test

Idag har jag uppdaterat Pomadkas och White Rocks sida med komplett DNA test.
Frozen Tundra's Zhorah TJ s är inte helt klart ännu.

28. Jun, 2021

HCM Normala hjärtan :)

Idag for Pelle och jag till SLU i Uppsala för den årliga HCM kontrollen.
Denna gång var det Lacosta Kocia Osada*PL , BasilicBlessing Joyful Fiona*USA och Hökhöjden's Skitty tur.
Vi hade även tur att få träffa den otroligt engagerade och trevliga Åsa som arbetar med forskningsprojektet inom PKD som vi i våra raser Sibirisk katt och Neva Masquerade stöttar, det var intressant att få pratat med henne.'
Våra katt tjejer lämnade blod till Åsa för hennes forskning och hon var speciellt intresserad utav Neva Masquerad honan Kulan då det än så länge inte förekommer så många. Hon skickar även tillbaka svar så småningom på vad dom hittar ....om dom hittar något.... mycket intressant!

10. Jun, 2021

HCM ultraljud dags

Har bokat tid på Ultuna den 28 Juni för HCM ultraljud
Denna gång är det dags för Gittan som fyller 5 år i Oktober, Kulan blir 2 år imorgon och Fiona blir 2 år i September

10. Jun, 2021

RagnarJr

RagnarJr blir idag 3 månader och är verkligen en rejäl kille. Han är nu uppe i halva mamma Fionas vikt lite drygt. Hans morgon vikt är idag 2142gr. Fiona väger runt 4080gr.

10. Jun, 2021

Pomadka löper

Det tog 12 dagar för Pomadka att komma i löp. Hon är nu på dygn 3.
Tyvärr är Zhora TJ inte ur sin kemiska kastrering och visar inget/ lite intresse.
Vi får helt enkelt vänta tills nästa löp.

9. Jun, 2021

DNA test

Vi har idag beställt DNA test till Sibirerna Pomadka Ivanov Ples*RU och Frozen Tundra's Zhora TJ*SE och Neva Masquerade Hanen Maruhaba White Rock*RU.
Vi har ju väntat på att MYCATDNA ska starta upp igen men nu kan vi inte vänta mer då det börjar närma sig parningar.
Vi beställde från det tyska företaget Labogen och det verkar faktiskt väldigt bra, lätt att beställa och tydligt vad man får . Vi tog combi tester på både genetic diseases och på Coat color. Pris 72 Euro x 5 för på Neva Hanen behövs ju inte sökas efter CS genen så där tog vi endast Agouti testet för 49 Euro för att se om han är dilution bärare. Spännande är det!!!
Dåligt dock att det kostar 3,90 Euro för att jag ville ha det mejlat till mig.

7. Jun, 2021

Pomadka löper

Fantastiska Pomadka!
Hon började gå i löp idag. Nu ska vi se om TJ är tillbaka eller ej.

26. Maj, 2021

Vi har nu slutat ge Pomadka P-piller

Vi har nu slutat ge Pomadka P-piller och hoppas att hon går i löp snart då hon brukar vara snabbt på. Vi ser på TJ att han börjar intressera sig mer för att nosa på tjejernas bakdelar än att busa och tugga på varandra.... kanske triggas han i gång utav ett löp?

24. Maj, 2021

Lugn o ro i katteriet

Nu har lilla RagnarJr börjat växa upp och bli en stor kille. Söndagsvikten i går landade på 1630gr och imorgon blir han 11 veckor. Han utvecklas fantastiskt väl och blir bara vackrare. Jag har alltid sagt att han är så lik sin mamma Fiona men satt och kikade på bilder från släktleden bakåt och han är just nu så otroligt lik sin morfar.som liten ... det blir väldigt spännande att följa den utvecklingen.

Yelena är nästa skönhet att berätta lite om. Hon är nu en stor 6 månaders tjej på 3200 gram. Hennes päls har mörknat och hon har blivit en väldigt vacker silver smoke med små skiftningar i rött. Hon har alltid varit min tös även om hon generöst delar med sig av sin kärlek till hela familjen. Hon älskar att apportera!!! Hon har sin blå trumpet och en kvist i tyg som ska kastats så hon får springa och jaga, hämta och återlämna för nya kast:) Hon är helt underbar ...mjuk, gosig och fantastiskt trevlig tjej!

4. Maj, 2021

Godkänd anläggning

Katteri Frozen Tundra's har fr om 21-01-01 Jordbruksverkets godkännande av anläggning. Denna anläggning gäller djurhållning.
Anläggnings nummer: SE 289387

28. Apr, 2021

HCM & PKD Normal

Idag var vi i Västerås och gjorde ultraljud på Frozen Tundra's Zhorah TJ* SE och Pomadka Ivanov Ples*RU hjärtan (HCM) och njurar (Pkd).
Båda två har helt normala och friska organ och nu väntar vi på att TJ ska bli fertil igen.

2. Apr, 2021

Jr Ragnar 5 veckor

Vår starka kille Xtravaganza Jr Ragnar växer och mår bra.Vi är evigt tacksamma att han fick stanna kvar i livet. Han är ju så galet fin!!!

29. Mar, 2021

HCM

Ragnar Vistula*PL och Frozen Tundra's Zeny har varit i västerås och genomfört sitt ultraljud och kontrollerat HCM och PKD. båda har fina friska organ.
Samtidigt så har Ragnar flyttat till min vän Carina Lindborg i Västerås och lever som lycklig pensionär.

23. Mar, 2021

Ragnar kastrerad

Idag har vi tagit steget och låter nu vår fina kille Ragnar bli kastrerad.

13. Mar, 2021

Äntligen kommer han!!

Idag anländer vår Neva Masquerade hane från Ryssland. Varmt välkommen Maruhaba White Rock* RU

9. Mar, 2021

Födsel fast en tråkig sådan

5 kattungar föddes under dagen. Tyvärr blev det en bedrövlig födsel då endast 1 stor hane är kvar hos oss. Övrig har vandrat över regnbågen.
Alla var stora och otroligt vackra och vägde över 120 gram även honan som kom sist. Dom drabbades utav akut blodförgiftning pga ett foster som dött långt tidigare och kontaminerat övriga. Ragnar junior som är kvar hos oss var den som kom först och vägde 124 gram. Så otroligt trist och sorgligt!!

28. Feb, 2021

Fiona dygn 56

Nu närmar sig nedsläpp med stormsteg. Fiona kör sina patrullrundor inomhus varvat med vilotid ute i solen eller liggandes på min mage. Hennes bohåla är färdig så klart och i slutet på nästa vecka ska vi börja sova tillsammans i katt rummet.
Måltiderna är många och små just nu för det är ju redan så fullt med småttingar.
Dagens vikt är 5170gram och då har hon gått upp 1360gram sedan parning.

17. Feb, 2021

Fiona

Älskade Fiona !!! Hon är så otroligt speciell. Vi borstar tänderna tillsammans, vi går på toaletten tillsammans , vi kör soffhäng tillsammans och detta är hennes eget val. Hon är så tillgiven och mysig även som dräktig. Jag ser att hon nu börjar vanka och söka bohåla på riktigt och jag hennes och alla andras slav försöker se till att hon ska känna sig så trygg som hon önskar.
Hon har idag gått in i dygn 45 och dagarna flyger iväg ...nu är det bara 20-22 dagar kvar till nedsläpp!!

17. Feb, 2021

Yalenchka är iaf kvar.

Vi har den stora äran att få låna Yalenchka denna vecka ut och det är så skönt. Jösses så tomt det hade blivit annars.. Nu får vi sakta vänja oss vid att dom blir färre och färre och nu på Söndag lämnar även hon oss. Stannar kvar hos och ingå i vårt avelsprogram från den här underbara Y- kullen kommer honorna Yelena och Yaromira göra.

12. Feb, 2021

Nu flyttar 2 till

Nu flyttar 2 till kattungarna från Y-kullen till sina familjer.
Yuliya till Amanda & Jonatan i Enskede och enda killen i kullen allas vår prins Yermolai till Tuttika i Stockholm. All lycka till er och vi älskar er för alltid!

11. Feb, 2021

Yelitzaveta flyttar

Först att flytta hem blir så Yelitzaveta. Hennes nya familj blir nu Rebecca och Martin i Uppsala. Lycka till hjärtat, vi älskar dig för alltid!

9. Feb, 2021

Veterinär besök två

I eftermiddag är det dags för sista veterinärbesöket tillsammans för Y-kullen.
Sedan kommer dom till slutet utav veckan och under nästa vecka att lämna oss en efter en för att äntligen få flytta hem till sina familjer.
Uppdatering!! Vi är hemma igen och det gick väldigt bra fina friska och super duktiga så klart !

8. Feb, 2021

Våran y-kull blir idag 12 veckor

Vi vill önska alla våra nya och gamla kattungeköpare ett stort lycka till med sina nya familjemedlemmar. Självklart önskar vi vår småttingar all välgång ocg endast det bästa är gott nog för er. Vi älskar er för alltid !

25. Jan, 2021

Fiona är dräktig!

Vi väntar smått igen. Ragnar har än en gång lyckats och vi ser och märker tydligt att Fiona är dräktig.

15. Jan, 2021

NEW ARRIAVAL AT OUR CATTERY!!

HURRA!!!
Idag har vi reserverat vår första Neva Masquerade hane.
Vi valde en super snygg stor kille från Svetlana Butsan i Moskva ,Ryssland och vi blev så lyckliga när vi fick köpa honom. I mitten utav Februari kommer han att landa i Sverige.

11. Jan, 2021

Nu är y- kullen 8 veckor

Tiden har sprungit iväg , helt otroligt vart tog jul & nyår vägen i år?
Dags för vaccination !!! Vi tar det i slutet på veckan eller i början på nionde veckan.... allt enligt överenskommelse med vår veterinär . Allt för att dom ska få må så bra som möjligt.

3. Jan, 2021

Glädje hos oss!! NEW ROMANCE!!

Ragnar Vistula*PL och BasilicBlessing's Joyful Fiona*USA har parat sig.
Nu väntar vi och hoppas att hon är dräktig. Ibland kan 20 dagar vara väldigt långa och detta är ju min dröm parning....

14. Dec, 2020

Y-kullen 28 dagar

Växer så det knakar och alla är tingade!
Vi kommer dock spara vår Yelena och har Yaromira under utvärdering.

7. Dec, 2020

Y kullen nu 21 dagar

Frozen Tundra's sibiriska kattungarna är idag 3 veckor. Alla mår bra och Gittan och Zeny jobbar på med att hålla ordning och reda i bolådan och att bära tillbaka dom när dom någon gång går på för långa upptäcksfärder.
Nu börjar även den yngsta i flocken intressera sig för kattungarna. Nu när dom försöker springa omkring är dom sååå roliga att ligga och titta på!

30. Nov, 2020

Y-kullen

Kattungarna i vår kull födda 2020-11-16 kommer att få ryska namn med början på bokstaven Y.
Dom är idag 14 dagar gamla.
Alla mår bra och växer på sig fint. Börjar själva lämna sin bohåla och söker sig till oss när dom hör våra röster. Att fotografera dessa små hjärtan och faktiskt få bra bilder är än så länge inte lätt men dom växer på sig så fort och det blir lättare ju äldre dom blir. Ni får helt enkelt ha lite tålamod. Men idag lägger jag ut några till.

16. Nov, 2020

Finally!!

Today they arrived ...our new members of catterie Frozen Tundra's.

6 Siberian kittens. One to keep 5 to go their familys:)

All of them are reserved!

16. Nov, 2020

2020-11-16
Day 66 or 67 and still waiting:)

We are still waiting for the small ones to make their entry to our world.

Gittan is still felling good, belly has sunken and she has a temp of 37,5 today.

day 67 or can be -1 day beacuse the first mating was almost at midnight Friday September 11 so she can be on day 66 also.

13. Nov, 2020

Dygn 63- 64 12:20

Gittan sover och tar det väldigt lugnt..Jag vandrar omkring och blir rastlös.
Dammsugit, skurat golven mm....

11. Nov, 2020

Dygn 61-62

Nu är det verkligen nära. Gittan brukar få sina små på dygn 64, får se om det blir så även denna gång. Det händer inte så värst mycket i hennes liv fast det är klart kommer "da bird" fram så går det inte att låta bli lite lek trots att hon mest ser ut som en uppblåst rund gummihandske med 4 väldigt korta ben.
Hon har verkligen gått upp superbra i vikt denna gång. Från en start vikt på 3600 till igår på dygn 61 5440gram jösse det 1840gram... skönt att vi snart är i mål!! Vi är så spända på färger och kön och självklart undrar vi hur många som bara väntar på en start i livet utanför.

6. Nov, 2020

Tillstånd

Vi innehar sedan 2020-11-06 då kontroll utav vår verksamhet utförts samt beslut fattats Länstyrelsen tillstånd i enlighet med kraven i 6 kap. 4 § djurskyddslagen (2018:1192) att bedriva katteri Frozen Tundra's på adress Jädravägen 22, 19792 BRO

3. Nov, 2020

Dygn 52-53 för Gittan och de små

Vi har nu gått in i dygn 53. Gittan mår utmärkt och hon tyr sig mycket mer till oss nu och vill bara vara nära. Hon vill bli masserad...på huvudet och nacken men vill helst ha sin runda mage ifred. Jag tycker ju det är så mysigt att få hålla handen på hennes mage och känna hur våra små nya liv rör sig där inne. Jag får hålla men bara korta stunder och tur är väl det annars skulle inget bli gjort här hemma
Vågen stannade idag på 4940gram, det är 1340 gram upp sedan parning, en mycket bra vikt med ca 11 dygn kvar.
Vi varierar Gittans kost så mycket som möjligt och hon äter det mesta med glädje.
Kokt torsk, äggula,vom, köttfärs, rått kyckling hjärta och kyckling mage och torrfoder och vanliga blötfodret......ja oj oj jösses...det är rena buffén ����

Bolådorna både i sovrummet och i kattrummet nere är bäddade och klara och nu kan hon välja vart hon vill föda. Jag anar att hon vill vara på nedre plan och i så fall flyttar jag ned till dom.

Nu får Gittan inte vara i stora kattgården längre, det är för högt i tak och mycket att klättra på och vi vill absolut inte riskera att hon faller nu när hon är lite otymplig.
Så skönt att vi har kattungarnas kattgård där allt är på låg nivå, känns tryggt där. Hon är ju helt fantastiskt klok och hon förstår när hon kommer och frågar om hon får gå ut och vi öppnar den lilla åt henne ❤️

Det är nu ca 12 dagar kvar och vi längtar och väntar. Ska bli så ofantligt roligt!!

Hoppas ni är rädda om er där ute och vi
önskar er en härlig vecka .

26. Okt, 2020

Dygn 44-45 för Gittan

Höstmörkret har lagt sig och det har varit en blöt och regnig vecka , Vi har två katter som absolut inte bryr sig om lite regn,,, Fiona och Ragnar. Dom kan båda sitta ute i riktigt spöregn utan att bry sig. Dom andra håller till inomhus och stökar och busar ..för mycket tycker Gittan som ändå ska ligga och sova med sin runda sälmage mitt i vägen. Dom andra får helt enkelt en snyting eller gärna två just nu när dom 3 musketörerna (Zeny,TJ och Pomadka) i sin iver att leka kattjakt glömmer att surtanten ska sova.
Hon är så otroligt tjock och go nu. Hon väger denna Söndag 4700gr !!!
Det är redan 1,1 kg upp med 20 dygn kvar...jösses hur ska detta sluta?
Hon mår iaf bra och är glad och leker korta stunder mellan dom allt längre sov pauserna. Lite Skalman och hans mat&sov klocka hos henne nu:))
Älskade Gittan>3

24. Okt, 2020

Dalefur's Lorry

Vår fina Dalefur's Lorry aka Iza har idag flyttat hemifrån.
Hon var vår enda kastrat och hon tyckte inte att livet här hemma var så roligt längre. Hon bor nu hos Eva som är pensionär och hunden Elmer inne på Kvarnholmen i Stockholm. Lycka till vårt lilla golden hjärta nu får du lugn och ro och en härlig kompis i Elmer.

18. Okt, 2020

Dygn 37-38 för Gittan

Nu har vi lagt ytterligare en vecka bakom oss. Söndagsvikten på Gittan blev 4330gram och det är upp 260gram på 1 vecka. Nu matar vi henne med kokt torsk, äggula, vom, rått kycklinghjärta & kycklingmage och givetvis även vanligt blötfoder.
Torrfodret hon och alla andra äter är Royal Canin Queen och det finns tillgängligt alltid.
Hon börjar bli lite lätt irriterad på övriga i flocken utom Fiona. Fiona har redan nu börjat tvätta Gittan och sover gärna tätt intill Gittan...precis som om hon skyddar henne och dom små:)
Nu väger varje kattunge ungefär 14gram styck och har fortfarande inte fått sin päls.

11. Okt, 2020

Pomadka är nu utsläppt

Äntligen får vår nya hona från Ryssland komma ut och möta resten av sin nya flock. Hon har sista vecka haft super tråkigt. Det var dags nu.
Introduktionen har gått jättebra speciellt med Zeny. Dom verkar ha hitta varandra ordentligt.

11. Okt, 2020

Dygn 30-31 för Gittan

Nu har vi kommit till Söndag igen.
Gittan har nu en vikt på 4070gr. Det är en uppgång på 370gr. Det låter inte så mycket kanske men fostren är bara ca 28 mm stora och med en
ca vikt på 9-10 gr/ kattunge. Ännu har dom inte bildat någon päls:)

4. Okt, 2020

Söndag och vägdag för alla

Söndagar är vår checkup dag för alla katter. Vägning ev. kloputs, örontvätt och en genom kamning avslutas med tandborstning.
Gittan har idag en vikt på 3900gr.

1. Okt, 2020

Zhorah TJ

Idag har vi varit hos vår veterinär Hubert och satt ett Suprelorin chip i nacken.
Det blir en kemisk kastrering på 4,7mg som sitter i ca 1-2 år.

1. Okt, 2020

Gittan på dygn 20-21

Vi ser nu tydliga tecken på att Gittan är dräktig. Fina hallontuttar och ett strålande humör ..då är hon dräktig.
Hennes vikt idag är 3890gr

14. Sep, 2020

Hämtat hem Gittan

Nu har vi hämtat hem Gittan- Det var en hel del parningar och dom har kommit fint överens. Känns bra :)
Vi tackar Ramani och familj för att Gittan blivit så väl omhändertagen och hoppas nu på smått.

11. Sep, 2020

Love is in the air

Vår queen har mött sin kung!
Hökhöjden's Skitty & Pälsänglarna's Atlas har verkligen fattat tycke för varandra. Gittan har en startvikt på 3600gr denna gång.
Nu önskar vi oss inget annat än vackra, rastypiska små nya Sibirier.
Stort tack till Ramani Forsberg som tagit så fint hand om vår drottning.

26. Aug, 2020

New queen in our catterie

From Russia and Catterie Ivanov Ples we have the honor to present our latest queen Pomadka Ivanov Ples *RU
Thank so very much to Svetlana Bolshakova for trust us with your babie girl.

10. Aug, 2020

Fiona HCM & PKD scannad

Idag har vi haft egentid tillsammans jag ,Pelle och BacsilicBlessing Joyful Fiona. Vi åkte till veterinären och körde ultraljuds scanning på Fionas hjärta och njurar. Alla tre organen är i exellent kondition. Vi passade på att ta blodprov för FIV/FELV samtidigt och även det var utan anmärkning(negativt)'
så nu får hon gärna komma i löp inom ett par veckor.

17. Jul, 2020

Ragnar & Fiona

Hösten närmar sig med stormsteg även denna sommar. Vår hona Basilic Blessing Joyful Fiona fyller den 10 September 1 år. Där runt omkring ska vi träffa Lennart Nilsfors för HCM och PKD scanning.
Om allt ser bra ut och hon är redo att gå i löp så kommer vi att låta vår avelshane Ragnar para en sista gång innan han ska kastreras kemiskt.

19. Jun, 2020

Iza kastrerad

Vi har idag kastrerat vår hona Iza och hon är numera en väldigt glad och harmonisk katt istället för den sura, instabila katta som hon blev väldigt ofta.

10. Jun, 2020

Lacosta Kocia Osada

Idag var vi och HCM,PKD scannade Lacosta Kocia Osada. Både hjärta och njurar ser riktigt fina ut. Vi passade även på att FIV/FELV testa henne inför kommande parning och även det var bra. JIPPIE!!!! Vår "Kulan" är en frisk och sund tös.

27. Maj, 2020

Nu har vi inga lediga kattungar

Stora Zoyenka är nu också tingad och vi har då hittat nya underbara familjer till vår små hjärtan. Vi ser med glädje fram emot dom sista 5 veckorna tillsammans med Z gänget men även att få se dom nya ägarnas glädje, det är guld värt!

21. Maj, 2020

Vi har en ledig hona

Vi har nu bestämt oss för vilken utav honorna som ska stanna kvar hos oss.
Det betyder att det nu finns en ledig hona ur kullen f.20200406
Frozen Tundra's Zoyenka
f 09 24
Father Ragnar Vistula*PL
Mother Hökhöjdens Skitty.

6. Maj, 2020

Färdig med G1 Pawpeds academy

Idag var det slutfinish på del utav 3 i min uppfödarutbildning och och jag fick min fina kokard.
Nu kan jag känna mig riktigt stolt!

28. Apr, 2020

Nya bilder på Skittys och Ragnars kattungar

Nu är Z : gänget i full fart! Börjar lämna sovlådan och söka nya vyer. Spännande!
Följ länken till bilderna.
För er som tingat är det fritt fram att besöka oss och kattungarna. Dock är det fortfarande SE men inte RÖRA som gäller både mamma Gittan och Kattungarna!
Prata med era barn och förbered dom på denna regel.
Vi är friska och att ni är det förutsätter jag.
Ring och boka med oss så är ni mer än välkomna!

6. Apr, 2020

BEBISLYCKA

6 st små Frozen Tundra's hjärtan föddes 6 April 2020

kl.17,03- 20,03 på exakt 3 timmar

3 röda killar och 3 tortie honor

28. Feb, 2020

Ragnar Vistula*PL MYCATDNA

Finally !!
Yesterday evening Ragnars MYCATDNA result arrived. Go to his profile and read.

23. Feb, 2020

MYCATDNA on all Frozen Tundra's Cats

BasilicBlessing Joyful Fiona*USA MYCATDNA pdf. Please go to her profile site.

Lacosta Kocia Osada*PL MYCATDNA pdf. Please go to her profile site.

Dalefur's Lorry*SE MYCATDNA pdf. Please go to her profile site.

Hökhöjden's Skitty*SE MYCATDNA pdf. Please go to her profile site.

11. Feb, 2020

Full speed agin!

Both girls is back and it's a lot of playing nowdays!
They are a lot more loving and comes and purring and kissing as soon as i sitdown:)
Both of them is seeking places to hide their babies already as a great team.

9. Feb, 2020

Iza and Gittan!

Iza is up and running..... and she's looks adorable..shines lika a princess and happy as pudel.
Gittan is feeling a bit sick, wometing and not eating. She lost that loving feeling...

3. Feb, 2020

Mission completed!

Now Ragnar and Gittan says that mission completed. Three days of loveing and careing should be enough and we are tired and sleeping.

1. Feb, 2020

Love is in the air!!

Ragnar Vistula from Poland and Hökhöjdens Skitty has mated!
Now i can tell that the practice he got together with Iza was a great success and also this time his partner Hökhöjdens Skitty have experience and know how to solve the mission.
More info on Kittens page.

18. Jan, 2020

Basilic Blessing Joyful Fiona has arrived

TOUCH DOWN for Frozen Tundra's new arrival Basilic Blessing Joyful Fiona .
She landed safe and in very good health. I used the currier Lisa Flynn and i can give her my very best recomendations. Thanks Lisa:)
Fiona is a beautiful brown/black classic torbie with withe and she comes from BasilicBlessing cattery, Milwaukee, USA. Thanks to Kent & Shelley Sopa for trust me with this gorgeous baby girl!

Pomadka Ivanov Ples*RU

Lisa Flynn arrived with Basilic Blessing Fiona