23. Okt, 2022

Kulan fick igår missfall och stötte ut 2 hela foster med moderkakaka och en ensam moderkaka så troligen blir det inga småttingar för Kulan och Gaffe. Så tråkigt men Kulan mår iaf bra. Hon äter och sover som vanligt. Hon har ingen feber så troligen är de sista två absorberade. Väckarklockan har ringt en gång i timmen så att jag har kollat igenom henne somnat om.2024-05-18

Idag var vi och scannade EVALUNAS VARENNEs hjärta och njurar. Allt såg så friskt och fint ut. Plusspoäng till honom för hans temperament dessutom. Så oerhört vänlig och lätt att hantera.Han är nu vår nya avelshane från  från Italien.


2024-05-14

Fiona gick i löp och det alldeles för fort. Hon skulle ha väntat tills efter lördag då vi ska göra ultraljud på Varenne. Han ska  ska scannas för HCM & PKD då. Nu väntar vi med spänning på det resultatet och att Fiona går igång igen. Håller alla tummar och tår för fina resultat.


2024-05-13 

Första resan till veterinären för Q-kullen!

Nu har vi lyssnat på deras hjärtan, dom fått den första utav två vaccinationer, fått sitt ID nummer i microchipp insatt på sidan av nacken.  Alla var verkligen så duktiga och somnade snällt i väntan på sin tur!


2024-05-12

Nytt mycket trevligt kattungebesök. Denna gång utav Nina och Nichlas och deras dotter som hade lite svårt att välja mellan alla dessa underbara småttingar men vi sorterade bort dom som redan var tingade och och efter fika stunden i kattgården med QuittyTittiPippi ,Quinda, Quaranta och Quiff så bestämde vi att QuittiPippiTitti är den som flyttar hem till som deras nya familjemedlem.  Lediga nu är honorna Quinda, Quaranta och hanen Quiff.


2024-05-11

Kattungarna fyller 9 veckor och vilken tur att det blev sommar ute. Nu är det fullt ös på gänget och tack vare vädret kan dom rusa av sig i kattgården. Dom älskar verkligen att vara där och efter lek krävs återhämtning och dom somnar nu tryggt även där. Jag undrar bara hur många gånger jag räknar till 7 varje dag......

 

Härlig familj på besök för att träffa Floki.

Han kommer att få ett fantastiskt hem med två tonårstjejer och mamma Jeanette som är äkta djurvänner och pappa Marcus som är helt ny katt människa. Det blir en spännande och ny upplevelse för honom och att han hade så många frågor säger mig att han blir en utmärkt husse när sedan Floki väljer att lägga sig hos sin nya husse är det lycka.

Så glad för både Floki och deras skull och mitt eget hjärta får lite ro.


2024-05-05

Idag hade vi Louise och Daniel på kattungebesök. Underbara och äkta kattmänniskor som jag tyckte mycket om . Nu får deras Neva Masquerade kille Ossy sällskap utav vår Quake som dom valde ska bli deras nya familjemedlem. 


2024-05-03

Idag åkte vi till Väsby djursjukhus för att göra en noggrannare  kontroll på tänderna på Pomadka och Skitty inför deras flytt.

Jo dom behövde verkligen det. Även fast jag tycker att vi är numera hyfsat noga med tandborstning så fick vi ett kostnads förslag på  stackars Pomadka på utdragning av kanske så många som 10 !! utav hennes tänder för 17400kr och på Skitty 8 tänder för 13700kr. Tur att jag kontrollerade med vårt ombud att försäkringen hos Svedea täcker tandsjukdomen Forl!

Kan bli mer men förhoppningsvis mindre.2024-04-27

Emma har varit här och gjort ett kattungebesök.

Det blev en perfect match med Rufina som nu kommer att bosätta sig i gamla Uppsala.


2024-04-25

RUFINA ÄR LEDIG ATT TINGA!

Registrerat Varenne i Sverak, Stamtavlan är redan  på väg hem till oss! Stort tack Cecilia:)

Alla avelsintyg klara hos Sverak

Fått svar på parasit testet. Underbart ....inga parasiter!

Beställt Sunshine test från Laboklin till Varenne.


2024-04-24

Samlat i träck till ett parasit test och postat.

2024-04-22

Hälsokontroll på Varenne  idag. Allt ser jättefint ut.

2024-04-21

I natt landade vår nya avelshane hemma hos oss. Han är en kille som redan klivit in i tonåren och har stora öron att växa i, fantastiska gröna ögon som redan glittrar som smaragder.


2024-04-20

Q -kullen fyller 6 veckor hipphipp hurra!

Alla 7 mår bara bra och utvecklas till så fina sibirer.

Vi hade vårt första kattungebesök i dag och Quintina fick sin egen familj .


2024-04-12

Nu har Floki flyttat hem till sin nya familj. Lycka till fina pappakatt. Dina småttingar lever kvar hos oss som ett fint tassavtryck utav dig.


2024-04-11

Idag fick jag åka med Pomadka till veterinären för att ett utav stygnen efter kastrering hade släppt och det började så klart bli infekterat.

10 nya tråkiga dagar för henne i tratt och vila.


2024-04-04

Idag fick tre utav de  honorna ta en tur till Väsby för kastrering. Dags att gå i pension. Även dom kommer lite längre fram att behöva en egen familj att flytta till så känner du någon som behöver en mysig lite äldre hona som sällskap är dom välkomna att höra av sig. 


2024-04-02

Idag har underbara Flora flytta till sin nya familj. Hon har varit lite orolig under natten men lycklig över att få sitt eget boende.

Lyckliga ni och lyckliga Flora ! Njut utav varandra!

Love you forever Flora:)


2024-03-31

Q kullen fyller nu tre veckor och går upp fint i vikt. 

Dom springer nu omkring och det bästa som finns är att lägga sig ned hos dom och mysa. Dom kommer verkligen fram till mig så fort jag städar och pysslar inne hos dom. Vilket härligt gäng dom är:)

 

2023-03-27

Q kullen 5 utav 7 äter SMAAK!

Otroligt måste jag säga. Vi har aldrig haft en kull som verkligen äter så här tidigt. 


2023-03-25

Sorglig händelsehär hemma!

Rosetta som för tre veckor sedan fick sin rabies injektion har drabbats utav sjukdomen fip. Hon skulle den 5/4 ha rest till sin nya familj men nu har vi  varit tvungna att blåsa av detta och hon går under behandling. Hon har fått sina första injektioner utav mirakelmedicinen och är dag två uppe och busar och far omkring igen. Nu går vi över till tabletter. 1 tablett om dagen är start dosering2023-03-20

Idag har vår Flora blivit kastrerad.

Hon kommer lite längre fram när hon har fått läka att flytta hem till ett riktigt toppen hem hos bästa Karin Jonsson och hennes familj.


 

2024-03-16

Dom nya småttingarna fyller idag 1 vecka och dom växer på som sjutton. Alla utom den lite mindre svarta smoke honan har dubblat sina vikter och mår jätte fint.


2024-03-09 på dygn 66 föddes vår efterlängtade kull efter Yelena och Floki. 7 stycken friska och en liten ängel som var fullgången men tyvärr död vid födsel.

Mamma Yelena mår bra och det var en för oss människor iaf en smidig födsel på förmiddagen och vi slapp nattvaket. 

Dom 8 föddes i rasktakt utan bekymmer.Klockan 12:30 hämtade hon oss och Yaromiras dotter Rosetta. Börjar krysta 10 minuter senare.

13:08  nummer 1

13:18  nummer 2

13:23  nummer 3

13:38  nummer 4

13:55  nummer 5

14:12  nummer 6 död vid födsel

15:04  nummer 7

15:51  nummer 8

Fantastiskt och visst blir vi varma i hjärtat och känner oss så ödmjuka inför de små nya livens tappra kamp att ta sig ur sin bubbla.


2024-03-06

Idag har vi kastrerat kommande pappa katten Floki. Allt gick bra och så skönt det ska bli för både honom och oss.

Han mår jätte bra och började t om leka framåt kvällen:)


2024-02-27

Yelena dygn 55

Vikt 8050gram det är + 1500 gram sedan parning.

Hon boar mycket , vankar och äter och sover. Hon har börjat ropa till sig Rosetta och Rufina som ska vara hennes sällskap i bolådan och gärna får dia på henne tycker hon just nu iaf:)


2024-02-26

Underbart med friska katter:)

Idag har Lennart Nilsfors varit här och scannat 5 utav våra pälsklingar.

På dom tre tonåringarna Volvo,Treasure och Sarafina scannades både hjärta och njurar (PKD) och på tanterna Skitty och Yaromira behövs enbart HCM (hjärta)


2024-02-14

Yelena har nu gått in i dygn 42 sedan första parning. Igår vägde hon 7510 gram och det är +940 gram.


Idag är det alla våra hjärtans dag och vi gosar extra mycket så klart:)

Vi har passat på att ta träckprov på Rozalia som ska flytta hem till en annan uppfödare. Då känns det bra att veta att hon och då ingen annan utav småttingarna inte bär med sig några parasiter här ifrån.. 

Vi fick svaret på Volvos stora parasittest som är helt utan anmärkningar. SKÖNT!


2024-02-11

Yelenas dygn 39.

Det märks tydligt på henne att hon är dräktig. Magen har redan en fin rundning och hennes gång är så där speciell som bara en dräktig hona har, lite vaggande långsam pingvin.

Embryona är nu ca 45 mm och väger ca 14 gram. Dom små har ännu ingen päls.


2024-02-08

Yelena är nu på dygn 36. Hon har gått upp 860 gram.

Hon har de två senaste dagarna kräkts någon gång under dagen vilket hon även gjorde under samma dygn förra gången hon var dräktig. De små inut i Yelena är nu ca 30 mm stora och har ingen päls ännu.


2024-02-03

Idag har så Kokoszka flyttat hem till Jönköping.

Hon kommer att få det helt fantastiskt och ett lugnt och skönt familjeliv med bästa familjen. Tack Matilda och Naser för att ni hittade oss och vill ge vår fina Kokoszka en plats i ert hjärta.


Rufina stannar ...åtminstone ett tag framöver så får vi se hur hon utvecklas.


2024-01-26

Idag har vi kommit överens med Mathilda och Naser efter att dom fått utomordentligt fina vitsord att dom kommer och hämtar hem Kokoszka nästa helg. Hon kommer få bo som ensam katt i en stor lägenhet med färdig in nätad stor balkong. Hon kommer att få det det fantstiskt och även Mathilda och Naser för Kokoszka är en super trevlig katt. Pigg och busig och har massor utav kärlek på lager.2024-01-24

Idag har Floki fått sitt sista damsällskap på rummet innan han blir kemisk kastrerad och får vila och bara vara katt i ca 18 månader. 

En härligt vacker hona vid namn AceroRamo's s Honey Crunch som kom i höglöp snabbt och det blev  iltransport hit.

Flertalet parningar har dom genomfört och dom tycker mycket om varandra så vi vågar hålla tummarna för ett gäng Af Floki småttingar.


Yelena är idag på dygn 21 sedan första parning och hon har fått fina rosa hallontuttar


2024-01-15

Tänk att en hel månad har hunnit passera sedan jag skrev här om småttingarna!

Med jul och nyårshelger, familjen hemma  och styrelse arbete, vintervägar som ska underhållas har det varit full fart.

Tur att jag lagt ut bilder på R-kullen ganska löpande på både min privata och på Frozen Tundra's facebook.

Dom finns och utvecklas väldigt fint. Dom blir 9 veckor imorgon och samtliga har hittat sina familjer.

Vi har ju kastrerat Kokoszka och hon finns redo att flytta 

Länk till mer info här 2024-01-10

Idag först talade Yelena om att hon är klar med Floki.  Hela 6 dagar har dom varit tillsammans och har jag provat att dela på dom har dom ropat efter varandra.  Nu håller vi tummar och tassar för en Q-kull.


2024-01-04

Dag 1

Yelena är i höglöp. Vi öppnade dörren för henne in till Floki som är pappa till R-kullen vi har nu och pang på rödbetan. 

Flera parningardirekt.  Dom tycker verkligen om varandra. Dom kör på och denna gång verkar allt gå bra. Han hittar rätt även om hon är stor med sina 6,5 kg.


2023-12-18

Nu går det undan !

Spring i benen , busar med varandra och kommer mer än gärna fram och gosar istället för att söka efter modersmjölkersättningen i våra händer. Älskade småttingar så hungriga dom varit under en period nu. 

Nu äter dom SMAAK många gånger om dagen och går upp fin i vikt. Det har verkligen varit mycket fokus på just mat men nu kan vi lämna det kapitlet bakom om oss och gläds med deras otroliga utveckling till stora kattungar plötsligt :) 

Vi började självklart med att träna småttingarna på att gå på lådan samtidigtoch även det går riktigt bra :)


2023-12-12

Nu fyller småttingarna 4 veckor och vi har introducerat kalvfärs som dom absolut inte vill ha. Vi testar då färskfodret SMAAK och se där...det gick hem och dom smaskar snabbt i sig.

2023-11-27

Vi stödmatar ochh stöttar Yaromira på alla sätt vi kan men hennes mjölkproduktion är ännu låg trots att de små diar hela tiden.

Det går lite långsammare än vi är vana vid därför och vi låter dom vara ifred mer än vi brukar. Därför lite mindre att berätta så klart.


2023-11-17

Fortsatt positivt i R-kullen. Med lite låga födelsevikter på mellan 73-78gram och Yaromira som en lite orolig förstagångsfödersk insåg vi att stödmatning under dagtid var ett behov. På nätterna sover vi otroligt nog gott allihopa. Yaromira och jag kommit överens om att sängen är min på nätterna och på dagarna får prinsessorna ta över när det är bäddat och klart. Nu har samtliga iaf passerat sin födelsevikt och vissa med råge:)  och vi har hittat vårt lugn och rutiner.
2023-11-14

Dygn 62 vikt 5770 +1570 sedan parning

Idag kom dom !! Tjejligan hade verkligen bråttom och kom tidigare än vad vi önskat. Alla mår bra både mamma Yaromira och alla 5 tjejer. Åh vilken fantsikt fägsprakande kull :) Det blev 4 st fantastiska paddor med stora fina paddfläckar i färgerna svart,rött, sand och vitt och en kopia utav mamma Yaromira som kommer få en vacker ljus silver färg och spotted mönster.


2023-11-05

Yaromira dygn 53

Vikt 5520  + 1320 sedan parning

Älskade Yaromira sover,äter,sover,äter mycket nu:)

Hon tycker fortfarande att det är skönt att vara utomhus under sin vakentid. Hon har en fantastiskt vacker päls och i mängder så det i kombination med dräktigheten gör henne extra varm.

Idag hade vi ett fantastikt trevligt besök utav Natalia och Per  som är intresserade utav en en kattunge efter Yaromira och Floki. Yaromira klev upp i famnen på Per och där blev hon kvar så vi  konstaterar att dom är klart godkända:)


Småttingarna därinne utvecklas nu i en rasande takt och deras och Yaromiras liv kommande vecka ser på ett ungefär ut så här. 

  • Honan tillbringar mycket tid med att tvätta sig.
  • Brösten blir mer svullna. Hon blir mer rastlös och söker efter boplatser för sig och ungarna.
  • Från dag 50 (110 mm), börjar färgerna träda fram. Dag 55 (125 mm)
  • Fostret växer till cirka 15 cm. Päls växer ut sista dräktighetsveckan.
  • Dag 60 (143 mm), dag 63 (150mm)


2023-10-30

Yaromira dygn 45

Vikt 5300 + 1100 sedan parning.

Skelettet har nu börjat mineraliseras och man kan känna små fosterrörelser.

Dag 44 börjar fostret att bilda sin päls och dag 46 är dom

ca 95 mm stora.

Allt är väl, Yaromira mår som en prinsessa och har nu för första gången valt att börja boa i en utav dom stora klöstunnorna. 


2023-10-22 Yaromira

Dygn 39

Idag väger hon 4970gram och har sedan parning gått upp 770gram vilket känns perfekt om jag jämför med tidigare honors viktuppgång.

På dygn 39 är de små embryorna ca 45 mm  i storlek och väger ungefär 14gram. Dom har inte fått ett enda pälsstrå ännu.

Yaromira sover mycket och nu i helgen har hon börjat äta lite mer och är hungrig oftare än vanligt. Jag tror att hon är varmare i kroppen och hon väljer gärna att vara ute i kattgården längre perioder.

Vi har nollställt kattluckan in till kattungerummet och chippat på Yaromira  så nu kan hon välja att vara med flocken eller om hon vill ha egentid i lugn och ro. 

Kattungebolådan står på plats men inte själva födslolådan . Vi tar inte fram den förens det är två-tre veckor kvar utav hygienskäl.

När Yaromira börjar leta bolåda då är det dags för oss att börja alla sådana  förberedelser.

Nu har vi sett över förrådet utav modersmjölkersättning,sprutor och di nappar och calci-comb som jag aldrig kommer stå utan vid förlossning. It's a life saver!2023-10-22  Yelena

Yelena hade ett riktigt fint höglöp på 5-6 dagar och nu har lugnet lagt sig igen. vi avvaktar med att para henne igen då vi absolut inte vill ha två kullar med så stor ålders skillnad. Det är inte bra för någon vare sig kattungar eller oss andra  så det blir till att skjuta planeringen för henne lite till nästa vår.


2023-10-15

Veckans överaskning....

Yelena igång och höglöper så med andra ord var hon ordentligt skendräktig. 

Nu hoppas vi att Floki klarat av att göra Yelenas syster Yaromira dräktig . Hon på dygn 32 idag i så fall.

Mer information om denna kull och föräldrarna hittar du under NEW R-kullen


2023-09-18

Idag har Yaromira tröttnat på Floki och hon ligger nu förnöjt uppochned ute i nya kattgården efter att ha busat runt och låtit alla katttjejer sniffa henne där bak så nu vet alla att det var hennes tur denna gång.

 

2023-09-14

Nu har Yaromira gått igång och höglöper.

Gissa om Floki blev glad när hon kom in till honom .

Även denna gång visade Floki att han vet precis vad han ska göra. En snabb hälsning och kliv på.

Direkt såg jag skillnaden mellan parningen med Yelena och nu denna med Yaromira. Här blev det rätt direkt. 


2023-09-14

Testresultatet från Laboklin på Volvos Golden/Sunshine test visade som både vi och Alina redan anade att han är wbSIB bärare. Perfekt till Fiona Treasure och Sarafina och det känns helt underbart och precis som vi ville:)


2023-09-12

Ultraljudet på Yelena visade.............. ingenting.....

Kan dock vara så att det var ett par dagar för tidigt för att se om det finns några små embryon för detta var ett märkligt löp och en märkligt parning. Hon beter sig som om hon är dräktig och har fått hallon tuttar så vi avvaktar med att säga att hon inte är dräktigt. Det kan även vara så att hon inte är dräktigt förstås men det lär ju visa sig.:) 

Yelena är en väldigt stor tös . Hon är både hög och lång i ryggen vilket vi såg att han fick jobba med en hel del för att få till det. Inte ville han släppa greppet om nacken på Yelena heller så ja kan vara så att det behövs en längre kille till henne.


2023-09-08

Testresultatet på Volovos MYCATDNA är klart och länk finns på hans sida.


2023-09-04

Vägde Yelena och nu har hon gått up till 6400gram.


2023-08-31

Vi fick tillbaka svaret på Treasures Sunshine/ Golden test från Laboklin, Treasure är N/wbSIB= Sunshine bärare.


2023-08-25

Frozen Tundra's Yelena blev först och är i höglöp!

Vi släppte ihop henne med vår "Italian stallion" Floki som vi planerat och det tog max 30 sekunder innan det blev en första parning.

Får dessa två till det blir småttingar som föds omkring

29 oktober. 

Vikt vid parnint 6380gram vilket känns toppen då vi har lyckats fått henne att gå ned från 6760 gram inför parning.


2023-08-19

Utställningar framöver blir för oss följande

Eskilstuna med Fiona och Treasure

Borlänge med Treasur och Sarafina

Norrköping med Treasure och Volvo

Södertälje med Fiona och Treasure


2023-08-18

Både Treasur och Flokis MYCATDNA test resultat har kommit och går att hitta länk till på deras respektive sida. 

Nu väntar vi på Sarafinas resultat och på måndag skickar vi iväg Volvos Mycatdna test.

Igår kväll beställde jag ett Golden/Sunshine test till Volvo där det i hans närmaste led finns ett flertal som är registrerade som golden. Treasurs golden/Sunshine test går också iväg tillbaka till Laboklin på måndag. Väldigt mycket swabbande just nu :)


2023-08-17

Vår Volvo har kommit hem!

Idag har Pelle varit i Wroclaw och hämtat hem vår  nya avelshane Volvo Kubaland*PL

Vilken fantastisk kille! Bra fin storlek och benstomme,mycket päls och ett underbart huvud, Nu hoppas vi frammåt att hna klarar av alla hälsotester så han att vi får se hans avkommor.


Han är lite lugn och försiktig idag. Går omkring och kollar hur allt ser ute både ute och inne. Natten har han tillbringat i min säng där han tydligen kände sig trygg älskade lilla killen:)

Varmt välkommen är han vår nya Volvo:)


2023-08-12

Frozen Tundra's på utställning!

Vi passar på att anmäla två stycken töser till Järva kattklubbs utställning på Solvalla nu när småttingaa vuxit upp lite.

Första utställningen någonsin för dessa två och  gick ju verkligen utmärkt för båda två. Fiona tyckte inte att det var så värst roligt och inte var hon i päls men fin ändå i sommarklädsel men sitt första Cac tog hon minsan ändå:) Nu behöver hon två till för att bli champion. Dessdå roligare tyckte hennes dotter Treasure att det var. Hon är ettriktigt  lyckopiller och tar det mesta med ro ochär så magiskt positiv. 

Hon är lite för ung för att kunna ta ett cac men hon blev EX1 och blev nominerad till panel. Där fick hon ingen röst men vi är super lyckliga över hennes fina temprament och ett jätte fint resultat.2023-08-02  Det blev ju bra iaf:)

Nya avelshanen för oss finns hos Alina Bugara i Polen. 

En underbar kille som heter Volvo Kubaland*PL

Bilder och mer information om honom hittar du under hanar i menyyn.2023-08-01

Tråkiga nyheter från Ukraina idag.

Inna som är Leonards uppfödare i upptäcke att han fått en svansknick. Så otroligt tråkigt för vi älskade hela honom. Föräldrarna, huvud, uttryck och färg. Be happy dear boy>3    

2023-07-20

Roliga nyheter:)

Vi har idag köpt en ny förhoppningsvis blivande avelshane att ersätta RagnarJr.

En  underbar och vackert liten parvel med en helt fantastisk röd färg. 

Han heter Leonard och kommer från katteri Vivalidi  Zaporizha,Ukraina. Oroligt JA! Dessutom är han född 2023-05-06 och får inte lämna Ukraina förens han blivit 7 månader och klarat titer test gränsen för rabies.


2023-07-14

Tråkiga nyheter men välbehövligt!

Idag har vi varit och kastrerat RagnarJr.  Han tyckte inte att livet som avelshane var så roligt längre och den glädjefulla killen som alltid älskade allt och alla var svårt att locka fram så det var ett enkelt val.


2023-07-13


Idag har de fyra småttingarna i S-kullen varit hos veterinären och fått sin andra vaccination och gått igenom den första  veterinärbesiktningen. Ombesiktning sker innan dom flyttar på dom som ska. 


2023-07-03

Idag har vi haft Lennart Nilsfors hemma på besök. På agendan stod det 6 stycken katter som behövde göras ultraljud på hjärta och även njurarna påFloki. Alla 6 katter hade fin organ. När nu detta är gjort så slutar vi ge Yaromira p-piller och ser verkligen fram emot att hon kommer i löp. Den tilltänkta pappan är Daddy's Footprint Floki , vår unga italienska import som ska få prova om han lyckas få till det:)

Detta har vi längtat efter länge och äntligen är det dags. 2023-06-12

Bokat tid för första vaccination till på Torsdag den 15 Juni då dom blir 8 veckor på Onsdagen.


2023-05-31

Vi har fullt upp med allt arbete ute i trädgården nu så här når våren äntligen kommit så hemsidan har fått släpa efter en del.

Hela kattgänget hos oss mår bra och njuter av vädret.


2023-05-19

Alla 4 småttingar mår fint . Dom utvecklas till helt fantastiska kattungar med ett super temprament.

igår blev dom 4 veckor och har helt normala vikter för sin ålder.

Flora är den bästa mamman  och har ännu inte lämna sina små förutom för att gå på lådan i badrummet för i närheten utav kattungarna går hon inte på lådan alls.2023-04-19  FLORA FICK SINA KATTUNGAR I MORSE

Kattunge surprice!!!

På dygn 63 ska det ske tydligen för i morse 07:45 gick vattnet hos Flora och i rask takt födde hon 6 fantastiskt vackra småttingar. Flora och hennes lilla familj mår bra.

Vad vi kan se nu så är det 3 honor och tre hanar men det kan förändras.


2023-04-18

Nu är det inte långt kvar och jösses så Floras mage har vuxit. Flora är lite kortare i ryggen än t ex Fiona och Yelena som -båda är lån-ga i ryggen vilket gör att Floras mage putar extra mycket:) Hon är inte aktiv alls utan vilar det mesta och hela dagarna. Tar  vi fram lek da birden är hon med direkt och när hon fångat "fågel" så släpper hon inte . DET ÄR MITT BYTE till mina småttingar säger hela hennes runda kropp:)

Mer allvar än lek det märks tydligt.

Igår på dygn 61 vägde hon 6010 vilket gör 1970gram upp sedan parning. Mycket vikt men hon mår fint.2023-04-10

Vikt nu ikväll 5670 gram  +1590 gram  sedan parning.


Hela Floras dräktighets dygn 54 har nu nästan passerat och nu börjar det gå lååååångsamt för Flora tösen.

Hon kommer knappt igenom kattluckan ut till kattgården längre vår runda snöboll:))) så hon får nu bara vara i den mindre kattungegården istället och de sista dagarna får hon lov att hålla sig inomhus eller ute kortare stunder tillsammans med oss och helt övervakad så hon inte får för sig att boa där ute.


2023-04-06

Vi önskar er alla en härlig och glad påsk


Liten uppdatering gällande Floras mående.

Allt ser bra ut. Hon är lugn och inte det minsta orolig. Triva att sova i kattungegården. Det är mycket "utterstil" på henne nu :) Jag tycker dock att hon går uppväldigt mycket i vikt. Redan nu på dygn 50 har hon gått upp 1500gram exakt.

Lite drygt 14 dagar kvar kanske.......


2023-04-03


Idag fick vi svar på något vi funderat över länge nu och som känns viktigt att veta inför kommande kulls färg registrering.

Både pappa RagnarJr och mamma Flora är bärare utav genen Sunshine. 

Det blir förhoppningsvis ett gäng sol varma småttingar:)2023-03-17

Flora är idag på dygn 30. Hon mår fint och är lugn och harmonisk och har gått upp 550gram sedan parning.

Mer att läsa på Flora och S- kullens sida.


2023-03-07

Dygn 20 sedan parning mellan RagnarJr och Flora och det var dags att åka till veterinär Hubert och gör det efterlängtade ultraljudet för att se om Flora blev dräktig.

Och visst blev hon det! :)

6 st nu prima små hjärtan tickar på hos dessa små små embryon. Födsel beräknad till omkring 21 April om allt går bra.
2023-02-15

Fantastiskt roliga nyheter.

Vår härliga teddybjörn RagnarJr är efter 16 månader som kemiskt kastrerad tillbaka som fertil hane.

Han har idag parat sig med vår Italienska hona IT*CedroSonOro Flora. Nästa steg blir nu att vi den 7/3 åker och gör ett ultraljud på Flora för att se om det blivit några småttingar och hur många.

'

2023-02-06

Idag har vi varit och gjort ultraljudskontroll för HCM på Frozen Tundra's Yelena och hennes syster Yaromira.

Båda två har fina friska hjärtan och jag blir lika lycklig varje gång. ;)


2023-02-04

Idag fyller T-kullen redan 10 veckor. Bara 4 veckor kvar som vi får låna dessa härliga busfrön.

I


2023-02-01

Idag var det så dags för T-kullens första veterinärbesök.

Dom fick sina Eu microchip, första vaccination samt kontroll av hjärtan. Inga blåsljud eller annat utan 6 st friska hjärtan.


Vi har inlett ett partner avtal med Essential Foods.

Våra katter har alltid ätit RC Queen eller Orijen.

RC Queen kommer vi att fortsätta med till dräktiga honor men annars går vi lugnt och fint över till Essential Jaguar torrfoder.

Nja lugnt och fint vet jag inte för allihopa har blivit Jaguarer och det är bara en skål som behöver fyllas på. Bestämda små Jaguarer som vet vad som är både gott och nyttigt :))
2023-01-29


Yvonne och hennes far kom för att träffa sina två tilltänkta småttingar Titan och Timber. Det blev så klart kärlek och båda två är nu tingade och får verkligen fortsätta sitt liv tillsammans. Underbart!:)2023-01-23


Idag blev så dom sista två kattungarna i vår T-Kull reserverade. Det är en super trevlig kvinna som har reserverat både Titan och Timber. Väldigt roligt och mitt hjärta tog faktiskt små glädjeskutt för att det kändes bara så rätt. Tack Yvonne för att du hittade till oss, det värmer.

Alla tidigare intressenter och speciellt Leila som ringde tidigare på dagen har varit bra men ändå velat kunna ha sin katt ute på fri tass vilket jag absolut inte tycker om och då varit tvungen att tacka nej. Till alla ni uppfödare som hört av er med intresse av Fionas och Charlie Parkers kull så tackar vi allra ödmjukast men som ni vet har jag just på Fiona restriktioner som säger att jag inte får sälja till annat katteri vilket så klart känns trist att med så fina småttingar inte kunna hjälpa till att  utöka avelsbasen. Jag hoppas ni förstår mig.


2023-01-21

Idag äntligen så finns Daddy's Footprint Floki med på Sveraks sida bland mina katter. Det blev en väldigt lång väntan denna gång men det har varit jul och Nyårsledigt så det får vara ok.

Jag var ändå tvungen att ringa och kolla om dom fått in kuvertet med ansökan om överföring från Italiensk AFEF eftersom jag skickade in långt före jul. Jag fick det bekräftat att det låg fint där så då var allt lugnt igen.

Jag har uppdaterat Flokis sida med nya länken .Tiden går allt för fort. Fionas kattungar är redan 8 veckor nu. Dom växer och utvecklas väldigt fint. Vi håller nu både Treasure och Timber som ej lediga då vi inte lyckats bestämma oss för vem utav dom som ska stanna hos oss. Titan har det varit flera som varit intresserade men vi har utav olika anledningar valt att tacka nej. Det har varit allergier i familjen, vill ha katt som får gå på fri tass utomhus. Bott för trångt eller bara inte känts som om vi haft en samsyn på hur en katt bör leva och bo. Nästa vecka blir det vaccination nummer ett och en första vetrinärkontroll.

Killarna har nu passerat 1300grams strecket i vikt och Timber och Treasure ligger på 1080 & 1090 medans Thalia ligger kvar straxt under 1000gram med 995gram.

Hanen Titan söker ännu sin perfekta familj.


2023-01-09

Tanner,Thalia,Titan, Treasure, Timber och sist och absolut inte minst Tucker har nu fyllt 6 veckor och killarna närmar sig 1 kg med stormsteg.

Stunderna på fri tass ute i huset blir längre och roligare. Mycket spring och många bredsidor stor katt upp på tå och studs studs studs nu och dom är helt bedårande!

Både mamma Fiona och nannyn Yelena börjar leka lite tuffare med dom och även med varandra. Två mycket upptagna honor som har fullt upp nu.


Finns två småttingar kvar som söker sina familjer.

Följ länk nedan

Titan och Timber väntar ännu på sina nya ägare
2023-01-04

Småttingarna växer på otroligt fint och har under jul helgen flyttat ned till vardagsrummet och kattungerummet. 

Dom trivs utmärkt med sina nya klösträd och tunnlar att busa i2023 01-01

Vi önskar er alla både nya och gamla vänner ett riktigt

gott nytt år! 

Alla djuren både hundar och katter klarade nyårsafton fint  och vi kunde sättas oss på altanen ute och fundera över våra mål med vårt avelsarbete.


Vi kommer att para Cedro SonOro Flora *ITmed vår egen uppfödda hane SE*Frozen Tundra's Xtravagnza RagnarJr i Januari/Februari.


Föroppningsvis efter det i Augusti blir det SE*Frozen Tundra's Yaromira och vår senaste import Floki Daddy's Footprint*IT

Floki ska dock först genomgå ultraljud för HCM och PKD samt MYCATDNA test innan vi släpper fram honom som avelshane.2022-12-30

Nu har vi lite sorg i huset!

Fast ändå inte ... vår fina sunshine kille Zhorah TJ har hittat sin super bra familj och har vid 2½ års ålder flyttat hem.

Känns i hjärtat men så skönt för honom att få leva ett vanligt katt liv och inte som avelskatt. Stort tack till Lina och familj för att ni hittade oss och Nutte. 22 December 2022 


Här har vi det fint. Småttingarna växer på och några har börjat dricka vatten och gå på lådan. Dom har mycket spring ideras små ben och far omkring i hagen. Speciellt roligt tycker dom att det är att komma ut på klinker golvet. Dom står verkligen och drar tassarna fram och tillbaka och halkar som om dom åkte skridskor, så roligt att se hur dom söker sig dit och leker.


Vi önskar er alla en riktigt god jul.


9 December

Om någon funderat vart vi har tagit vägen

så har vi haft fullt upp med lite julpyssel och bakning. Dessutom har Pelle varit i Bologna där Giovanna Dugoni som är Flokis uppfödare mötte upp och överlämnade vår vackra italienare. Jag valde att stanna hemma och vara kattunge vakt tillsammans med Fiona. 

Floki är en fantiskt vacker kille även in real life och inga foton i hela världen gör honom rättvisa. Vackra rena färger så jämn och fin teckning och så uttrycksfulla ögon. Han är mums !


Småttingarna har alla redan öppnat ögonen och växer så det knakar. Dom börjar lyssna och reagerar när jag kommer och lägger mig hos dom. Lite gos på magen kan få den tuffaste småtting att mysa.  3 December

VÅR VIKING ÄR HEMMA!

Floki Daddy's Footprint har landat och är äntligen hemma.


Idag har dom flesta utav småttingarna redan dubblat sin vikt sedan dom föddes alla är med och börjar tulta runt efter mamma.


28 Nov 2022


Morgon vikter på småttingarna nu två dagar gamla.

Ingen som behöver stödmatas och Fiona är en super mamma.

Grön hane 143 gram

Vit hona 118 gram

Blå hane 133 gram 

Rosa hona 130 gram

Grå hona 124 gram

Röd hane 143 gram 26 Nov 2022


Idag har vi välkmnat 6 stycket nya småttingar till världen.

Mamma Fiona och alla de 6 mår utmärkt!


19 Nov 2022


Frozen Tundra's Xtravaganza RagnarJr har idag varit på sin första utställning. Det gick fantastiskt bra och han fick både CAC och blev BIV i utställning 1 och i tvåan fick han nöja sig med CAC.  Ett kvar till champion.

Men vet ni vad det bästa var.... förutom att träffa alla facebookvänner live? Jo att RagnarJr var totalt oberörd och tyckte att det var ROLIGT när inte ens jag tycker så:) Underbart temprament på den här grabben!18 Nov 2022


Fiona dygn 58  5790 gram + 1530 sedan parning och allt väldigt bra. Nu väntar vi bara:)


13 Nov 2022 

Idag har vi badat och fönat, klippt klor och borstat tänder på  Ragnar Jr inför hans utställningspremiär i helgen. Spännande!Fiona dygn 53 och en vikt på 5530gram + 1270 gram sedan parning.


Allt väl här hemma.

Igår kväll började Fiona att bädda och böka i den lådan jag ställde fram härom dagen. Det var väldigt bestämt och hårdhänt bäddande så då bestämde vi Fiona och jag tillsammans att det var dags att ta fram den riktiga bolådan.

Åh sååå nöjd och lycklig hon blev och första natten på månader som hon inte sovit i min säng:)))27 Okt 2022


Kulan fortsätter att må bra. Jag tyckte när hennes kropp stötte ut embryorna och moderkakorna att moderkakorna var allt för ljusa och knottriga och inte ok. Just omkring dygn 26-36 ska moderkakorna ta över all progesteron t ex och det kan då vara en känslig period .
Huvudsaken är att hon mår bra :))Senaste nytt hos oss

Rufina December 20

 2020  Mars

RagnarJr som liten bebis... Kärlek:)

Idag fick vi besök utav SE* Scatters Siri som ägs utav Kristin Hobert. Vi får se om RagnarJr är tillbaka efter chippning och om det får bli några småttingar eller är det kanske förtidigt......
Både RagnarJr och Siri fick tillbaka svaret från SVA idag och är fria från parasiter.
Vi tar ingen språngavgift utan vill att katten som kommer ska vara testad för parasiter. Självklart är våra egna testade.
18. Okt, 2022

Gott och blandat

Vikt 1650gram
Vi har bokat flyget till Bologna och denna gång får Pelle flyga själv och hämta hem vår ny fina avels hane. Glädjande och väldigt viktigt är att han har ju den bästa uppfödaren som tar detta med hälsa extremt noga och han kommer testad för ALLT utan att jag ens behövt be om det. Giovanna är en uppfödare jag varmt rekommenderar.

7. Okt, 2022

Vikt Kulan + 180gram
Fiona + 240gram
Våra dräktiga honor mår bra och har skapat ett eget skönt gäng tillsammans med Yelena ,Yaromira och Zhora Tj. Dom trivs fint ihop och tycker att det är skönt att slippa dom yngre töserna som nu tant Skitty håller i strama tyglar:)
Vi har verkligen hittat rätt och det är harmoni i båda grupperna.

16. Okt, 2022

5. Okt, 2022

Idag på dygn 19 sedan parning gjorde vår bästa Hubert ultraljud på Kulan och se där ----- Han hittade denna gång 4 st småttingar, Välmående och med fina jämna hjärtslag. Nu behöver ju inte alla klara sig hela vägen men väldigt glädjande så här långt. Nästan en tredjedel utav dräktigheten avklarad redan.
Det är så spännande med denna kull.... kommer vi en helvit tro? Det skulle vara så roligt.

Vilken härlig uppfödare Giovanna är. Idag kom det intyg på Flokis hälsostatus och ett Certifikat på en frisk och sund katt. Dessutom är han Giardia testad med intyg och det kommer fler testsvar tydligen. Detta utan att jag ens hunnit be om det.. Super bra ! Hon tar dessutom inte sina katter till veterinären...veterinären får komma hem till dom allt för att inte katterna ska behöva springa på någon smitta på kliniken. Mycket klok kvinna!

4. Okt, 2022

Idag blir Floki 9 veckor och väger 1200gram redan. Han har fått sitt pass, första vaccination, microchip med id nummer.

25. Sep, 2022

Fiona har nu tillbringat och parat sig Torsdag -Söndag. Söndagen använde dom till att sova tillsammans utan att para sig. Roligt att Charlie blev så förtjust i henne att han inte lämnade henne ensam som han brukar göra med sina tjejer när dom är klara utan att dom verkligen låg och myste tillsammans.
Nu är hon iaf hemma igen med en vikt på 4 160gr.
Tack Ramani och Thomas för att ni tagit så väl hand om Fiona. All Kärlek till er.

23. Sep, 2022

Japp, en väldigt väl timad leverans utav Fiona till sin kung.
Det tog inte lång stund innan hon kände sig så hemmastadd med både Charlie och Ramani och första parningen skedde igår kväll. Sedan dess har dom kört på och fortsätter även idag-

20. Sep, 2022

Idag har vi hämtat hem Kulan igen. Gaffe och hon ansåg att dom gjort ett bra jobb och var färdiga nu. Jobb done!
Nu väntar vi och ser framåt med spänning på ett ultraljud som skvallrar om det finns några småttingar i Kulan
Vikt vid hämtning 3450gr helt utan päls:)
Tack Anna och Pia För att ni tagit så fint hand om henne. :))

21. Sep, 2022

18. Sep, 2022

Vi har pga utav en krock i parnings kön bytt hane till Fiona igen. Nu har hon gått igång ordentligt med sitt löp och imorgon ska hon få träffa sin nya prins.

Först ut blev Neva Masquerade honan Lacosta Kocia Osada*PL aka Kulan
Igår var vi lämnade henne i hos Åsbackens Daimen Modig aka Gaffe i Kungsör och idag kom så första parningen. Går allt bra blir det småttingar omkring 22 November. Vi kommer att mellan dygn 18-20 göra ultraljud för att se om Kulan är dräktig och med hur många isf. Nu håller vi alla tummar.

12. Sep, 2022

We are so very happy and exited!
We found our hopefully future breeding stud.
A gorgeous boy named in pedigree FLOKI Daddy's Footprint*IT
Sometime in November he will arrive to Stockholm.

Vi har bytt hane till Fiona och hennes kommande småttingar och till min glädje kan vi låna Luminkissan Åj, Mr Cool ! JW som är en hane med bland det vackraste ögon jag sett på en sibir. Det här blir spännande:)

29. Aug, 2022

Vi gjorde ett väldigt tidigt PKD ultraljud på Frozen Tundra's xtravaganzaRagnarJr vid 7,5 månaders ålder och därför ville vi säkerställa att ännu ser helt normalt ut så idag när han är 17,5 månader gjorde Eva i Västerås ett nytt.
Jajjamensan...kunde inte se bättre ut:) Båda njurarna var på bildskärmen släta och fina utan cystor. Det är tyvärr inte självklart idag att det är så ,vi har ju vår Torsten som har flertalet cystor. Men idag känns det underbart och vi glädjs åt vår vackra pampiga friska kille RagnarJr:)

26. Aug, 2022

Vi står inför två nya parningar. Båda kullarna är otroligt efterlängtade och spännande.
BasilicBlessing Joyful Fiona *US med Ja här har vi fått tänka om och hanen är ej klar ännu.


Lacosta Kocia Osada *PL med SE* Åsbackens Daimen Modig som är en fantastisk HELVIT Sibir hane med helt gudomliga blå ögon. För er som inte vet är Neva Masquerade en maskad rasvariant utav Sibirisk katt. Denna parning helt godkänd utav Sverak och EJ en blandras parning. Kattungarna kommer självklart att levereras med sin stamtavla.

22. Aug, 2022

Fler friska hjärtan

Idag åkte vi återigen upp till Uppsala för nya HCM ultraljud. Denna gång fick BasilicBlessing joyfull Fiona*US, hennes son SE* Frozen Tundra's XtravaganzaRagnarJr samt Neva Masquerade honan Lacosta Kocia Osada*PL följa med. Alla tre väldigt duktiga och lugna men coolas var faktiskt RagnarJr. Precis som sin storebror förra veckan var han MR filbunke him self.
Det viktigaste är ändå att alla tre har helt normala och friska fina hjärtan. Så skönt!
Imorgon är det så dags för en tur till Västerås och ArosCenter med Duma Cara Kokoszka*PL. Då är det ultraljud både för HCM och PKD.

19. Aug, 2022

Vaccinations dag

Idag hade vi vaccinationsdag för hundarna 0ch alla katter utom Zhorah TJ som redan var klar. Han åkte med när vi vaccinerade Zeny innan hon flyttade hem till Carina i Västerås. Fantastiskt smidigt att slippa åka iväg med 10 katter och två hundar:)

16. Aug, 2022

Fionas kommande parning

Troligen nästa månad!!!
Om allt går som vi vill kommer vi få en parning mellan vår amerikanska BasilicBlessing Joyful Fiona och en väldigt stilig hane som är passande och för HCM väl testad och linjer..... han är ännu lite hemlig därför finns denna kombo inte med ibland våra färdiga planer ännu:)

16. Aug, 2022

Ultraljuds kontroller HCM, PKD mm...

Efter 8 månader med busiga småttingar här hemma får vi nu lite tid över för att gå igenom våra äldre katters hälsostatus såsom HCM och PKD ultraljud, hälsokontroller + vaccinationer, (tandbesök har vi faktiskt sluppit hittills) Vi har valt att lägga dessa på sommaren då vi är lediga bägge två och på ett par dagar har vi snart gått igenom alla :)
På tur den 22 Augusti är det Neva Masquerade tjejen Lacosta Kocia Osada som gör sitt tredje ultraljud, Sibir drottningen BasilicBlessing Joyful Fiona som även hon gör sitt tredje ultraljud och sist men definitivt inte minst:) vår vackra prins och Fionas son Frozen Tundra's Xtravaganza RagnarJr som gör sitt andra ultraljud då. Alla har vid tidigare kontroller haft fina friska hjärtan så vi håller alla tummar för fortsatt glada, friska katter.
Därefter blir det ett besök till denna sommar och det blir den 24 Augusti som vi tar Duma Cara Kokoszka*PL med oss till Aros veterinärCentrum i Västerås för både HCM o PKD ultraljud.

15. Aug, 2022

Pomadka och Zhorah Tj

Två nya HCM ultraljud utförda idag och nu var det Frozen Tundra's Zhorah Tj och ryska honan Pomadka tur. Först ut var Zhorah TJ. Han lade sig på bordet med en puls på 142 och gosade med Åsa Olsson. Jens utbrast... han har puls som en hund..men titta så otroligt lugn han är! Han har ett fantastiskt temperament vår Sunshine boy. Han är även tillbaka som fertil avelshane efter den kemiska kastreringen och hade sin blivande fru med sig och så gudomligt snäll ,lugn och trygg.... Underbara Zhorah TJ!
Sedan dags för frugan Pomadka att lägga sig på bordet hos Jens och Åsa. Hon visar sig vara lika lugn hon ...nästan. med en puls på 161 och nyfiket spannande på ultraljudsskärmen avslutade vi besöket med två finfina friska hjärtan. Lika härligt varje gång.

1. Aug, 2022

Nu börjar det närma sig den dag då även dessa småttingar ska flytta till sina nya familjer. Båda killarna är tingade och i eftermiddag kommer en familj och ska hälsa på oss och alla katter och självklart småttingarna. Lika roligt och spännande varje gång att se vem utav de små familjerna fastnar för och det är nästan aldrig samma kattunge och familjeråd uppstår :) Så bra att man kan hjälpa till och hjälpa familjen till rätt val då . Personligheten hos kattungen är så viktig att den stämmer överens med familjedynamiken. Tre tjejer kvar nu...

29. Jul, 2022

Vi har ju tidigare gjort ultraljud på Torsten som vi kallar honom och det visade på cystor på sin ena njure och därmed är han bärare utav sjukdomen PKD. Vi har nu gjort en efter kontroll med ett nytt ultraljud och det var riktigt tråkiga resultat. Båda njurarna har nu cystor, 5 på den ena och tre på den andra. Han ska nu kastreras bara sommarvärmen och risken för infektioner minskat. Tråkigt, riktigt tråkigt vi kan bara hoppas att han får leva ett långt liv trots dessa dumma cystor.

28. Jun, 2022

Fantastiskt! Vår första Neva Masquerade kull finns nu inplanerad.
Lacosta Kocia Osada aka Kulan ska vid 3 års ålder få sin första date någon gång i Augusti och vi längtar efter små vita ulltussar denna gång.

9. Jun, 2022

tiden har gått alldeles för fort för oss! Redan 8 veckor har våran U-kull hunnit bli. Allt fungerar som det ska. Dom mår prima och är gudomligt vackra. Nu har dom även fått vara ute i lilla kattgården och det är väldigt uppskattat.
Sommar tid och första semestern efter Covid karantän har gjort att vi fortfarande har vi 4 stycken lediga att tinga. 3 honor och 1 hane.
Dom är leveransklara i Augusti.

28. Maj, 2022

U-kullen 4 veckor

17. Maj, 2022

Vi söker nu fodervärd till vår vackra ryska hona Pomadka Ivanov Ples*RU Pomadka har just fyllt 2 år.
Hon och vår Fiona kommer inte överens och Pomadka är en tös som verkligen uppskattar att vara tillsammans med sin människa. Hon är varm, kärleksfull tycker mycket om att leka och önskar någon slags kontrollerad utemöjlighet så som kattgård eller in nätad balkong med skugga. Hon får absolut inte vara utsläppt på fri tass.
Det får inte finnas andra fertila katter i familjen men väldigt gärna en kastrerad kompis då Pomadka tycker om alla övriga kattkompisar här hemma. Hon är hundvan så en snäll hund går utmärkt.
Sveraks fodervärdsavtal skrivs emellan oss och detta gäller.
Jag vill ha två kullar på henne och därefter övergår hon i er ägo utan kostnad.
Vi betalar alltså hennes försäkring,
ev. utställningar, allt som har med dräktigheten att göra under tiden som hon fortfarande är vår.
Veterinär besök som avser, vaccinationer, hälsokontroller och dräktighet eller vid förlossningskomplikationer bekostas utav oss.
Övriga vetrinär besök vid t ex akuta skador står ni för.
"Dolda fel" vid sjukdomsfall står vi för.
Du/ ni står för alla vardagliga kostnader så som mat, kattsand, leksaker, dynor mm.
Min önskan är att kullen föds och växer upp hemma hos er. Vi finns självklart alltid tillhands och vid födsel är jag redo och vill vara med som stöd och en hjälpande hand dag som natt.
Vinter 2022-23 är första kull inplanerad. Vår sista kull med Pomadka blir då troligen vintern 2023-24.
Det krävs en hel del tid att ta hand om en kull och därför är det inte aktuellt om du är mitt i karriären och arbetar heltid.
Hon ska skötas om som den prinsessa hon är ❤️
(Jag vill givets vara välkommen att besöka henne någon gång och blir super glad över foton. )
Länk till hennes stambok
https://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/492262
Är du intresserad och bor i Stockholm, Uppsala, Enköping eller närområde? Skicka PM eller till min mejl s.bornestrand@gmail.com och berätta lite om dig/er.
Tänk noga igenom först för Pomadka är alltså INTE gratis, hon kostar mycket utav din tid och engagemang men du får massor av kärlek och roligt sällskap

Puh! Våren är en tuff tid för oss som bor i hus och med allt trädgårdsarbete och jag har inte hunnit uppdatera så mycket men här kommer lite info.

Gänget i u-kullen fyller 4 veckor idag och nu äter dom Musch blandat med lite välling. Vikterna ligger mellan 403 till 544 gram med Ullis som minst och Ustina fortfarande som störst. Dom växer och utvecklas väldig fint speciellt Urik har under denna period gått från fula ankungen till en vacker svan! Så fin i sitt speciella uttryck. Han är precis som syster Ulyana super social, busig, först med allt passar perfekt för en barnfamilj medans brosan Umbarach är lik sin tvilling syster Ustina i sättet. Lugn, trygg ,sover mycket, äter mycket och växer mycket.Dom går på lådan och är redan riktigt duktiga även om det misslyckas ibland så är det sällan nu. Bästa åldern !

12. Maj, 2022

Cedro SonOro Flora har idag varit och gjort ultraljud på Hjärta och njurar, Båda var super fina och helt normala. Dessutom charmade hon personalen så vansinnigt med sitt underbara sätt att vara, vackra färgh och sin lodjurs look.

9. Maj, 2022

Lilla Rödis klarade inte av livet utanför. Vi kämpade i stort sett från dygn 1 men det gick inte att få igång honom trots hjälp och många goda råd. Det gör så ont ont att se dig gå men sov så gott älskade lille vän.

30. Maj, 2022

YES!! Yelena har idag fått sina småttingar.

I natt kom då så äntligen. Yelena gav oss i natt den finaste gåvan... 6 st vackra ,pigga nya Sibiriska katter. Vi började vi 00;45 och höll på till 05;30 men det gick bra och vi hade ett fint och lugnt flow mellan födslarna. Hon och de små mår utmärkt men hon är trött.

29. Apr, 2022

Ännu inga småttingar men nu idag är vi på dygn 65 så idag eller imorgon kommer dom nya små älsklingarna. Jag trodde inte att Yelene skulla lägga på sig så väldans mycket till men det har hon lyckats med. Hon väger nu 6,7 kg precis och det är lite för mycket med 2 kg uppgång sedan parning. Dom små verkar må väldigt gott iaf och dag har det varit cirkus och hopp och hela Yelenas mage går i vågor emellanåt . Dom har det nog trångt nu och jag tycker att dom gärna får komma ut och säga hej.

10. Apr, 2022

Hon mår fortsatt mycket bra, stor och tung nu och ingenting går fort utan hon vaggar på.
Hon väger ca 6240 gram vilket är upp 1540gram nu och hon kommer väl inte lägga på sig så väldigt mycket mer nu hoppas jag utan nu utvecklas småttingarna där inne för att klara sig i livet utanför. Hon är idag på dag 56 . Småttingarna är nu ca 12,5 cm långa och när dom föds är dom ca 15 cm långa då lite till ska dom växa. Nu har dom redan fått både sin päls och sin färg.
Dom kommer att födas med en mycket mörkare färg än den dom får som lite större.
Bolådan är färdig och allt är lugnt och skönt. Hon har valt Fiona som sin nanny och dom tillbringar all tid tillsammans . Fiona hjälper henne att tvätta sig och pysslar om henne så fint. Vi får väl se om hon får stanna kvar sedan när småttingarna kommit.
Hon verkar väldigt trygg i sig själv och i det som ska komma❤️

Dygn 46 nu ...bara ca 20 dagar kvar och Yelena fortsätter att köra en rakt upp viktkurva.
Hon väger nu 5850 och har gått upp 1095gram sedan parning. Duktiga tjejen!

Nu har alla i V-kullen flyttat

6. Apr, 2022

Idag flyttade så dom sista i V-kullen. Både Pomadka och vi har sovit och vilat vilket var väldigt skönt men det är ju såååå bedrövligt tomt här hemma utan alla småttingar som far omkring. Tur att Yelena inte har så långt kvar till ne.dsläpp:)) Det har gått fantastiskt bra för dom som flyttade och det är ett gäng fantastiska familjer som övertar våra fina småttingar nu. Vi önskar er all lycka till och vi älskar er för alltid

4. Apr, 2022

Yelena

Yelena fortsätter att lägga på sig vikt. Söndagens vikt på dygn 39 blev 5580gr!! Det är upp 890 gram sedan parning. Mest hit tills utav våra dräktiga honor enligt statistik..... Oj oj oj det är mycket det. Ändå när jag känner igenom henne så är hon absolut inte fet utan hård och fast i kroppen, visst har hon en liten kudde på magen men så liten att det inte gör något utan bra med en liten reserv.

31. Mar, 2022

Yelena , Yelena ,Yelena...vår finaste, goaste prinsessa. Hon njuter utav livet nu. Hon får sova i sovrummet med matte och det är mysigt. Så mysigt att hon bara vältrar sig över mig, rullar runt och spinner som en katt:)) Hon har gått upp 760 gram redan... det är lite mycket och hon har varit hungrig hela tiden. Få se om det lägger sig....:))

1. Apr, 2022

Idag var vi på veterinär besök igen. Denna gång för vaccination 2, microchip samt besiktning.

24. Mar, 2022

Yaromira är inte dräktig

Tyvärr kunde vi inte se några embryon hos Yaromira. Nu väntar vi på nästa löp och parar om.

17. Mar, 2022

Yaromiras dräktighetskontroll

Vi har idag gjort ultraljud på Yaromira och troligen var det lite för tidigt. Hubert såg vätska men inget mer .Räknade om igen och det kan vara så att hon bara är dygn 17 idag.... klantigt utav mig! Bokade ny tid till Torsdag nästa vecka igen för jag tror verkligen att hon är dräktig så nu blir det en låååång veckas väntan.

14. Mar, 2022

JAAA Yelena är dräktigt! Hubert hittade 6 st småttingar ! Jag blir så otroligt lycklig...min vackra fina Yelena:))

6. Mar, 2022

Nu börjar alla i W-Kullen flytta. All lycka till er och de bästa familjerna.
Love you all!

4. Mar, 2022

V-kullen

Idag har V-kullen fått sin första vaccination och W -kullen sin andra samt chippning och besiktning.

26. Feb, 2022

Yelena hemma tryggt och är trött och hungrig Nu väntar vi tills dygn 19 så Hubert kan göra ultraljud på henne.

23. Feb, 2022

Idag har Yelena åkt till Skara för en förhoppningsvis en lyckad dejt. Vi håller alla tummar!!

21. Feb, 2022

Nu anar vi att Yelena börjar komma i löp. Hon är alltid fantastiskt gosig och vänlig men nu är hon som ett plåster:))

19. Feb, 2022

MYCATDNA resultat

Äntligen kom då svaren på dom iväg skickade svabbarna.
Nu är Kokoszkas,Yelenas och Yaromiras flikar uppdaterade med deras resultat.

17. Feb, 2022

Yelena & Yaromira

Två nya fina friska Hjärtan !
Yelena och Yaromira var idag på HCM & PKD kontroll. Allt var perfekt och dom var så lugna och duktiga. Dessa två är otroligt härliga tjejer och mitt hjärta blir varmt och lyckligt när man har friska katter.

10. Feb, 2022

Vaccination 1 W-Kullen

Idag har vi varit och vaccinerat W-Kullen.
Alla klarade sig utan någon reaktion och är precis lika pigga och glada som vanligt:)

3. Feb, 2022

FIV/FELV test

Vi har varit hos veterinären idag och tagit blodprov och testar för sjukdomarna FIV/FELV. Det är honorna Yelena och Yaromira som blir testade och står inför parningar.

10. Jan, 2022

Pomadka & RagnarJr V-kullen

Alla mår toppen. dom är idag inne på sin 9e dag och är verkligen runda o goa. Riktiga små underbara tjockisar:) Pomadka är fortfarande helt perfekt som mamma och är lugn och mysig, Även när vi tar dom små och väger hennes älskade småttingar så är hon helt trygg med det. All har med råge dubblat sina vikter och allt är frid och fröjd i bolådan.

10. Jan, 2022

Zeny & Måns W-kullen

Under deras W-kullen hittar ni vikter och lite övrig info.

2. Jan, 2022

Idag föddes under lugnt men högt tempo 4 fina småttingar. Två honor och två hanar. Samtliga är svart klassisk tabby som sin pappa. Mer info under fliken Kattungar/V-kullen eller klicka på överskriften.

1. Jan, 2022

GOTT NYTT ÅR

Vi önskar alla både tidigare och nya kattungeköpare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
PS. Inga nyheter om Pomadka mer än att det ännu är lugnt och hon har lagt på sig massor sista dagarna. DS.

28. Dec, 2021

Pomadka dygn 61

Idag går Pomadka in i dygn 61 och nu är det verkligen nära till att vi får vår nyfikenhet stillad. Hon mår bara bra och är förvånansvärt mycket uppe och patrullerar men det har hon ju alltid gjort när jag tänker efter.
Utvecklingen på dom små går nu fort. Igår på dygn 60 var dom ca 14,3 cm långa och på Onsdag kommer dom vara ca 15 cm långa och dom väger mellan 80-120 gram när dom föds. Pomadka har redan fått mjölk och hennes juver är välfyllda, Vanligast är med födsel på dygn 65-66. Nu väntar vi , nu längtar vi!!!!

22. Dec, 2021

Idag fick vi dom färdiga testresultaten från MYCATDNA på RagnarJr.
Dom ligger inlagda med en klickbar länk på hans sida. Kortfattat så har han Blodgrupp A/A, EJ CS bärare och bär inte på några av dom 50 testade sjukdomarna.

19. Dec, 2021

Dom utvecklas väldigt fint och alla har öppnat ögonen och börjar se sådär underbart söta ut. Dom har börjat söka sig ut ur buren och mamma Zeny tycker att det känns lite oroligt. Hon kurrar och pratar med dom så får ni en katt som pratar en del vet ni varför... det har mamma Zeny lärt dom.

19. Dec, 2021

Här går det nu framåt i ett tempo vi inte riktigt förstår själva. Redan på Dygn 52 och bara 12-14 dagar kvar...så spännande:)
Hon mår verkligen fantastiskt bra som dräktig nu,. Hon är super gosig, lägger sig gärna på rygg och visar hela tjocka magen och vill att vi klappar magen hela tiden:)) Hon tillbringar sin a dagar med att sova, tvätta sig, tvätta sig och tvätta sig.Det är väldigt noga med renlighet nu tycker hon. Vi kan hitta henne på dom mest märkliga ställen i huset där hon normalt inte brukar vara som uppe på garderober, i bokhyllan bakom alla pärmar med eller i skoskåpet t ex. Henne kommer vi troligen att få stänga in i sitt rum där hon har bolådan sista dagarna så vi vet vart hon är. Småttingarna växer på och är nu ca 110mm långa och pälsen och deras individuelle färg börjar framträda.
Pomadka har nu gått upp 890gram och det är fortsatt bra och lovar gott.

13. Dec, 2021

Pomadka & RagnarJr kullen

Dygn 46
Oj så det går fort framåt nu. Svårt att förstå att det snart är dags även för dessa småttingar att födas. Pomadka har idag fått gå ut ett tag då kylan har släppt och det var väldigt uppskattat. Hon väger nu 4170 och har då gått upp 700 gram sedan parning. Precis enligt plan för 4 småttingar!

13. Dec, 2021

W-kullen Zeny och Måns

9 dagar idag
Här mår alla småttingar bra, växer på som dom ska. Zeny är en väldigt övervakande mamma och ar endast lämnat sitt rum en enda kort stund men gick fort tillbaka igen, Hon tycker dock att det är skönt när vi tar henne med oss till badrummet för tandborstning och kamning då passar hon på att gå på lådan och göra allt :)) Hon är verkligen en super mamma.

6. Dec, 2021

Dygn 38
Pomadka mår nu prima. Har nu lärt sig att äta Mush och går nu upp fint i vikt. + 0,210gram på den senaste veckan och totalt 0,460gram. Skönt! Hon ska ju enligt Veterinär Hubert ha 4 st småttingar och det är ju en färre än i Zenys kull.

6. Dec, 2021

2 dagar gamla
Måndag och uppdatering.
Alla mår bra även Zeny. Dom äter och sover och hörs knappt och det känns fantastiskt lugnt och skönt i boet. Bilder på gänget tagna dag 1 finns under Kattungar/ W-kullen

4. Dec, 2021

Zeny har fått sina småttingar!

Snabb och kort uppdatering !!
Zeny och Måns fick i natt sina småttingar. Tre st n 22 = Svart tabby och två st röd tabby alla med vitt. Hona 1 vägde 96 gram dom andra mellan 101-119 gram och alla mår bra. Födseln gick så fantastiskt bra och smidigt (även om det var på en obekväm tid på dygnet med mitt i natten) och Zeny är ju en super mamma med gott om mjölk .

30. Nov, 2021

Pomadka har ju inte hunnit så långt i sin dräktighet. I Söndags var hon på dygn 31 och mår fortfarande lite illa men är pigg och glad och lika gosig som vanlig igen. Varje dräktighet är ju speciell och olika från gång till gång. Pomadka har tidigare absolut inte velat äta Mush men nu har hon kommit på at hon behöver det och mår bra utav det och vi blir så glada över det för det finns verkligen inget bättre för henne och dom små. Nu suns det tydligt att hon är dräktig , magen är tydligt svullen och nu är dom små liven ca 33 mm långa.
Vad händer under denna vecka då?
Småttingarna kommer att växa till ca 45 mm längd och ha en vikt på ca hela 14 gram. Ännu har dom ingen päls.

30. Nov, 2021

Nu har vi gått in i sista dräktighets veckan och det märks tydligt. Zeny sover och åter ,sover och äter och sover och äter.... men igår slog hon till och lekte med den älskade lasern en bra stund och sedan sov hon gott igen :))
Nu är Zeny instängd i ^sitt^rum på nätterna och jag sover tillsammans med henne , allt för att hon ska känna stöd och trygghet.
Hon har nu gått upp 1500 gram och man säger att en hona totalt går upp i snitt
250gr /kattunge. Kan det vara så att vår veterinär Hubert har rätt med 5 st?? Snart vet vi!!!!

25. Nov, 2021

30% rabatt på MYCATDNA

Passade självklart på att beställa till Frozen Tundra's Yelena och Yaromira och även Duma Cara Kokoszka. Sedan är samtliga våra 10 Sibirer och 2 Neva Masquerade katter DNA testade, så fantastiskt skönt!

22. Nov, 2021

Dygn 53 för Zeny . Nu har hon inte fått vara ute i vår stora kattgård på två veckor då det där innebär mycket klättrande, höga höjder och hopp. Som tur är har vi lilla kattungegården där hon gärna är istället. Annars tillbringar hon mest sin tid sovandes eller i fönstret i sitt rum och hon är fortfarande helt fascinerad utav alla skogens djur. Lådan för att föda i är på plats och godkänd. Det boas och bökas där i så vi undrar om vi har en minigris i lådan.:))
Hon har gått upp 1140gr nu sedan första parning och det är en bra lagom vikt om det nu är 5 st småttingar däri.

17. Nov, 2021

Idag har jag flyttat all information om Pomadka och RagnarJr till flik kattungar V-kullen för .. äntligen är Pomadka dräktig!
Vi har idag på hennes dygn 20 varit hos Hubert & Agnes igen och gjort ultraljud.
Vi hittade 4 st småhjärtan:))
Vi valde att byta hane till henne och RagnarJr kommer att bli pappa:)
Han är självklart helt färdig med samtliga tester som HCM och PKD med helt normala organ och svaret på hans MYCATDNA test kommer inom ett par veckor.
Nu blir det bebislycka i huset igen, härligt!!

15. Nov, 2021

Dygn 47 för Zeny och hon har gått upp precis 1 kg sedan första parningsdagen.
Hon tillbringar nu mycket tid med att tvätta sig nu liggandes ovan på den stora transportburen från Agria. Den har våra honor haft sina kattungar i och när själva födseln är klar flyttas dom tillsammans med mamma katten till just den stora Agriaburen. Födslolådan har jag inte behövt ställa fram ännu men det kommer i veckan.

Hon är annars pigg och glad och lika social som vanligt. Leker fortfarande med lasern och är bara lycklig:))
Vad sker under kommande vecka då?
Läs om utvecklingen... Följ länken genom att klicka på Zeny & Måns W-Kullen

12. Nov, 2021

MYCATDNA RagnarJr

Idag kom MYCATDNA kuvertet. Vi har nu svabbat, aktiverat och klistrat igen kuvertet och postat. Nu får vi se hur lång tid det kommer ta denna gång....

8. Nov, 2021

Dygn 40
Denna vecka har gått väldigt fort. Zeny har börjat äta
ordentligt och hon verkar inte behöva sova lika mycket
som under tidigare veckor.
Söndagens vikt 3950gr och då har hon gått
upp 770gr sedan första parningsdygnet vilket är en väldigt bra uppgång om det är just 5 kattungar där inne som vår veterinär såg på ultraljudet.
Läs om utvecklingen under denna vecka under W-kullen och Zeny har något att berätta för Er:)

1. Nov, 2021

Nu har jag flyttat all information om Zeny och Måns kommande kull från planerad till KATTUNGAR flik W-kullen.

1. Nov, 2021

Idag har RagnarJr varit och gjort ett lite tidigt ultraljud och kontrollerat hjärta och njurar enl. avelsrekommendationer för sibirisk katt.
Både hjärta och njurar är helt normala och friska. Underbart!!
Vi har även beställt MYCATDNA test till honom idag.

27. Okt, 2021

Today we got the testresults from MYCATDNA test on Flora.
Follow the link to her page if your interested.

24. Okt, 2021

Söndagsvikter

Vi har vår tradition att pyssla och vårda samtliga katter lite extra på Söndagar.
Vi väger alla och registrerar vikterna i vårt excelark. På detta vis har samtliga katters vikt från det att dom är små och vi nördar in oss i statistik och utvecklingskurvor i olika linjer. Har vi dräktiga honor så har dom givetvis ett eget ark så vi lätt kan jämföra våra honors utveckling och deras mående under tiden och om det hänt något speciellt.
Här kommer vikter på samtliga från i Söndags.
Skitty 3850gr
Kulan 3650gr
Fiona 4020gr
Zeny 3470gr (dräktig dygn 25 upp 0,270gr)
Zhorah TJ 5350gr
Pomadka 3370gr
White Rock 4290gr
Yelena 4280gr
Yaromira 3670gr
RagnarJr 4660gr
Kokoszka 3400gr
Flora 3470gr

20. Okt, 2021

Ultraljudet gick strålande

Idag gick Zeny in i dygn 21 och då passade vi på att göra ultraljud hos Hubert Nowakowski för att se om hon gömmer små guldklimpar inom sig.
Det gör hon !!!! Hubert hittade 5 st levande småttingar och nu håller vi alla tummar för att dom föds friska och välmående.

18. Okt, 2021

We went to our vet today and made an 4,7mg Suprelorine injection on RagnarJr.

2. Okt, 2021

Flertalet parningar

Så glädjande nyheter. Zeny har nu varit hos Aggrippina's Kolja Exellentsen eller Måns som han kallas till vardags sedan i Torsdags och dom fattade tycke för varandra direkt.Första parning kom redan inom 1 timme från det att vi kom. Många parningar har dom hunnit med sedan dess och Zeny gav nu Måns en rak höger tass och sa att nu räcker det. Imorgon Söndag fm åker vi och hämtar hem vår vackra tös. Nu har vi ca 24 dygn utav väntan innan vi kanske kan se om hon är dräktig. Tålamod.... och spännande så klart

29. Sep, 2021

Zeny löper igen

Zeny har i går dragit igång sitt löp igen och vi kommer troligen att lämna henne hemma hos Måns snarast... nu är det spännande !

17. Sep, 2021

Kokoszka and Flora

Now it has gone three weeks since Kokoszka moved in to our house and hearts and 2 +3 days weeks for Flora The two baby girls and RagnarJr ... i call them "the three musceteers" are the best of friends and they have so much fun.

1. Sep, 2021

This time we fly to Milano and met Michela, her husband and 2 children. we where short on time and just met very quickly at the airport.
Thanks Bianchi family for trusting us with your gentle and beautiful baby girl Flora

27. Sep, 2021

Today we fly to Warzawa and met Karolina her daughter and all the lovley Duma Cara Cats. We are so happy for this oppertunity to bring the sweet and beautiful Kokoszka home with us and we will handle her bloodlines with pride.
Thanks Karolina for trusting us with this amazingly sweet and beautiful Clean Genealogy group 2 kitten.

19. Aug, 2021

Random Health check

Parasite test is done on three of our catfamily member. This time its Zeny,Lacosta and Pomadka. All clear!
*************************************************** Proglotider No
Coccidier No
Giardia , Chryptosporidium No
Tritrichomonas Foetus No

19. Aug, 2021

First Golden/Sunshine DNA test result

Today we got some very interesting and good news!!
We asked vetrinary Monica Stavenborn to do the swabbing of a DNA test for color Golden/Sunshine on our male FrozenTundra's Zhorah TJ and.... YES... He's a Golden/sunny boy!! He's homozygot for the Golden/Sunshine gene. He have 2 copys of the CORIN gene.. Totally amazing !

14. Aug, 2021

Zenys DNA test klart

Hela finns att läsa på hennes sida. Lite snabb info: Hon har är blodgrupp N/N, ej cs bärare men även hon precis som brorsan TJ D/d alltså dilution bärare, kul!!

9. Aug, 2021

Maruhaba White Rock is no longer in our breeding program beacuse of the last PKD test. In that ultrasound the vet found 3 cyst on White Rocks right kidney.
Now we will go back to UDS and get a second opinion and take bloodsample so he can be in Åsa Olssons research projekt.
We will put in a suprelorine chip and then after 6-8 month we will do a third ultrasound on his kidneys. So sad on this beautiful boy.

10. Aug, 2021

3. Aug, 2021

New girl 2

Who's that girl 2?? Now we can go official! New girl 2 is ....
Duma Cara Kokoszka *PL
She's the most beautyful black tabby blotched girl.
She's like Flora also from a smaller family cattery and used to children.
We will fly to Warzawa in the end of August when she's ready to go ,
I'm so exited about this "new path" and it will be very interesting to have a insight in Clean Genealogy world.
Thanks dearest Karolina for giving us the trust to get Kokozska as a new member of our family. We are sproud to contntinue the Clean breeding work and you know where to find your bloodlines:))

3. Aug, 2021

New girl 1

Today we got the good news we where hoping for.
We got the result of bloodgroup on New girl 1 as we prayed for and she's a A/A And who's that girl?? Her name is...... Flora Cedro SonOro and comes from a small cattery in Milano,Italy
Thank you for trusting us with your beautiful girl Michaela Bianchi we will take good care of your baby girl.

21. Jul, 2021

2021-07-21 WE HAVE VERY GOOD NEWS!!!

Today

Finally we have found our tabby blotched girl!

Now we are waiting and hoping for a good DNA test so we can close the deal. This time we will be use MYCATDNA already before we buy her and test will be done after July 28 when the breeders vetrinary is back from holliday.

If all goes well she will be a very good contribution to our cattery and in the future we can have our own blotched kittens .... wow, i can alreadu see them ... 5 blotched kitten playing around.... in my vision and dream i have this girl and our own boys like Zhorah TJ and RagnarJr as father...my my my must be a perfect match!!!

When hopefully we have signed the contract i will off course let her name be official ........until then you have to wait:)

1. Aug, 2021

Närmaste planerade parning är hastigt och lustigt nu mellan vår egen Frozen Tundra's Zeny *SE och den super fina Waldemar of Tavaloga*RU som glädjande just kommit tillbaka som fertil efter att varit kemiskt kastrerad. Vi har väntat på att han skulle komma tillbaka och äntligen verkar det så:))
Zeny är en härligt pigg och busig tjej som gärna ställde upp och var nanny åt både sin mamma Skittys silver kull och även till Fiona senast så hon har legat i hårdträning :))

VI har gjort HCM och PKD ultraljud på Zeny 2021-03-29 med normalt resultat.
På Waldemar gjordes det 2020-10-09 med normalt resultat.

Vi har även skickat efter DNA test från Labogen till henne så det blir gjort före parning.
Båda hennes föräldrar har blodgrupp A/A
Parasittest kommer att tas på Zeny straxt före parning

28. Jul, 2021

The start off a new path

New girl 2
Clean Genealogy group 2

Who's that girl :)))
A gorgeous black tabby blotched young female.

The start of a new path .....For the first time in cattery Frozen Tundra's we have bought a Sibirian female belonging to group 2 in Clean Genealogy program. When she's old enough we will go outside our cattery to find males that also is a part of the Clean Genealogy program for her and continue the work that so many generations of breeders befor us strived aginst.

When hopefully we have signed the contract i will off course let her name be official ........until then you have to wait:)

21. Jul, 2021

Hopefully we found our new girl:)))

Finally we have found our golden tabby blotched girl!

Now we are waiting and hoping for a good DNA test so we can close the deal.This time we will be use MYCATDNA already before we buy her and test will be done after July 28 when the breeders vetrinary is back from holliday.

If all goes well she will be a very good contribution to our cattery and in the future we can have our own blotched kittens .... wow, i can alreadu see them ... 5 blotched kitten playing around.... in my vision and dream i have this girl and our own RagnarJr as father...my my my must be a perfect match!!!

16. Jul, 2021

Nästa HCM och PKD

Den 8 Augusti ska Maruhaba White Rock*RU till Ulltuna för HCM och PKD ultraljud.
Nu håller vi alla tummar för att det går vägen även för ryssen

16. Jul, 2021

Mer DNA test.

Vi har idag beställt från labbet i Frankrike. Denna gång för att en gång för alla få reda på om vår Zhorah TJ är golden/Sunshine eller som Elenora Ruggia i Italien kallade hans färg " copper" . Copper står då inte för Koppar som man lätt kan tro utan "extrem golden".... jag tror fortfarande att TJ är röd men så många påtalar hans färg att det ska bli skönt med ett definitivt svar. På tisdag den 20 Juli åker vi till vetrinären så får dom fixa testet och skicka iväg det. Vi kommer vänta med spänning på svaret !!!

7. Jul, 2021

Uppdatering med DNA test

Idag har jag uppdaterat Pomadkas och White Rocks sida med komplett DNA test.
Frozen Tundra's Zhorah TJ s är inte helt klart ännu.

28. Jun, 2021

HCM Normala hjärtan :)

Idag for Pelle och jag till SLU i Uppsala för den årliga HCM kontrollen.
Denna gång var det Lacosta Kocia Osada*PL , BasilicBlessing Joyful Fiona*USA och Hökhöjden's Skitty tur.
Vi hade även tur att få träffa den otroligt engagerade och trevliga Åsa som arbetar med forskningsprojektet inom PKD som vi i våra raser Sibirisk katt och Neva Masquerade stöttar, det var intressant att få pratat med henne.'
Våra katt tjejer lämnade blod till Åsa för hennes forskning och hon var speciellt intresserad utav Neva Masquerad honan Kulan då det än så länge inte förekommer så många. Hon skickar även tillbaka svar så småningom på vad dom hittar ....om dom hittar något.... mycket intressant!

10. Jun, 2021

HCM ultraljud dags

Har bokat tid på Ultuna den 28 Juni för HCM ultraljud
Denna gång är det dags för Gittan som fyller 5 år i Oktober, Kulan blir 2 år imorgon och Fiona blir 2 år i September

10. Jun, 2021

RagnarJr

RagnarJr blir idag 3 månader och är verkligen en rejäl kille. Han är nu uppe i halva mamma Fionas vikt lite drygt. Hans morgon vikt är idag 2142gr. Fiona väger runt 4080gr.

10. Jun, 2021

Pomadka löper

Det tog 12 dagar för Pomadka att komma i löp. Hon är nu på dygn 3.
Tyvärr är Zhora TJ inte ur sin kemiska kastrering och visar inget/ lite intresse.
Vi får helt enkelt vänta tills nästa löp.

9. Jun, 2021

DNA test

Vi har idag beställt DNA test till Sibirerna Pomadka Ivanov Ples*RU och Frozen Tundra's Zhora TJ*SE och Neva Masquerade Hanen Maruhaba White Rock*RU.
Vi har ju väntat på att MYCATDNA ska starta upp igen men nu kan vi inte vänta mer då det börjar närma sig parningar.
Vi beställde från det tyska företaget Labogen och det verkar faktiskt väldigt bra, lätt att beställa och tydligt vad man får . Vi tog combi tester på både genetic diseases och på Coat color. Pris 72 Euro x 5 för på Neva Hanen behövs ju inte sökas efter CS genen så där tog vi endast Agouti testet för 49 Euro för att se om han är dilution bärare. Spännande är det!!!
Dåligt dock att det kostar 3,90 Euro för att jag ville ha det mejlat till mig.

7. Jun, 2021

Pomadka löper

Fantastiska Pomadka!
Hon började gå i löp idag. Nu ska vi se om TJ är tillbaka eller ej.

26. Maj, 2021

Vi har nu slutat ge Pomadka P-piller

Vi har nu slutat ge Pomadka P-piller och hoppas att hon går i löp snart då hon brukar vara snabbt på. Vi ser på TJ att han börjar intressera sig mer för att nosa på tjejernas bakdelar än att busa och tugga på varandra.... kanske triggas han i gång utav ett löp?

24. Maj, 2021

Lugn o ro i katteriet

Nu har lilla RagnarJr börjat växa upp och bli en stor kille. Söndagsvikten i går landade på 1630gr och imorgon blir han 11 veckor. Han utvecklas fantastiskt väl och blir bara vackrare. Jag har alltid sagt att han är så lik sin mamma Fiona men satt och kikade på bilder från släktleden bakåt och han är just nu så otroligt lik sin morfar.som liten ... det blir väldigt spännande att följa den utvecklingen.

Yelena är nästa skönhet att berätta lite om. Hon är nu en stor 6 månaders tjej på 3200 gram. Hennes päls har mörknat och hon har blivit en väldigt vacker silver smoke med små skiftningar i rött. Hon har alltid varit min tös även om hon generöst delar med sig av sin kärlek till hela familjen. Hon älskar att apportera!!! Hon har sin blå trumpet och en kvist i tyg som ska kastats så hon får springa och jaga, hämta och återlämna för nya kast:) Hon är helt underbar ...mjuk, gosig och fantastiskt trevlig tjej!

4. Maj, 2021

Godkänd anläggning

Katteri Frozen Tundra's har fr om 21-01-01 Jordbruksverkets godkännande av anläggning. Denna anläggning gäller djurhållning.
Anläggnings nummer: SE 289387

28. Apr, 2021

HCM & PKD Normal

Idag var vi i Västerås och gjorde ultraljud på Frozen Tundra's Zhorah TJ* SE och Pomadka Ivanov Ples*RU hjärtan (HCM) och njurar (Pkd).
Båda två har helt normala och friska organ och nu väntar vi på att TJ ska bli fertil igen.

2. Apr, 2021

Vår starka kille Xtravaganza Jr Ragnar växer och mår bra.Vi är evigt tacksamma att han fick stanna kvar i livet. Han är ju så galet fin!!!

29. Mar, 2021

HCM

Ragnar Vistula*PL och Frozen Tundra's Zeny har varit i västerås och genomfört sitt ultraljud och kontrollerat HCM och PKD. båda har fina friska organ.
Samtidigt så har Ragnar flyttat till min vän Carina Lindborg i Västerås och lever som lycklig pensionär.

23. Mar, 2021

Ragnar kastrerad

Idag har vi tagit steget och låter nu vår fina kille Ragnar bli kastrerad.

13. Mar, 2021

Äntligen kommer han!!

Idag anländer vår Neva Masquerade hane från Ryssland. Varmt välkommen Maruhaba White Rock* RU

9. Mar, 2021

Födsel fast en tråkig sådan

5 kattungar föddes under dagen. Tyvärr blev det en bedrövlig födsel då endast 1 stor hane är kvar hos oss. Övrig har vandrat över regnbågen.
Alla var stora och otroligt vackra och vägde över 120 gram även honan som kom sist. Dom drabbades utav akut blodförgiftning pga ett foster som dött långt tidigare och kontaminerat övriga. Ragnar junior som är kvar hos oss var den som kom först och vägde 124 gram. Så otroligt trist och sorgligt!!

28. Feb, 2021

Fiona dygn 56

Nu närmar sig nedsläpp med stormsteg. Fiona kör sina patrullrundor inomhus varvat med vilotid ute i solen eller liggandes på min mage. Hennes bohåla är färdig så klart och i slutet på nästa vecka ska vi börja sova tillsammans i katt rummet.
Måltiderna är många och små just nu för det är ju redan så fullt med småttingar.
Dagens vikt är 5170gram och då har hon gått upp 1360gram sedan parning.

17. Feb, 2021

Älskade Fiona !!! Hon är så otroligt speciell. Vi borstar tänderna tillsammans, vi går på toaletten tillsammans , vi kör soffhäng tillsammans och detta är hennes eget val. Hon är så tillgiven och mysig även som dräktig. Jag ser att hon nu börjar vanka och söka bohåla på riktigt och jag hennes och alla andras slav försöker se till att hon ska känna sig så trygg som hon önskar.
Hon har idag gått in i dygn 45 och dagarna flyger iväg ...nu är det bara 20-22 dagar kvar till nedsläpp!!

17. Feb, 2021

Yalenchka är iaf kvar.

Vi har den stora äran att få låna Yalenchka denna vecka ut och det är så skönt. Jösses så tomt det hade blivit annars.. Nu får vi sakta vänja oss vid att dom blir färre och färre och nu på Söndag lämnar även hon oss. Stannar kvar hos och ingå i vårt avelsprogram från den här underbara Y- kullen kommer honorna Yelena och Yaromira göra.

12. Feb, 2021

Nu flyttar 2 till

Nu flyttar 2 till kattungarna från Y-kullen till sina familjer.
Yuliya till Amanda & Jonatan i Enskede och enda killen i kullen allas vår prins Yermolai till Tuttika i Stockholm. All lycka till er och vi älskar er för alltid!

11. Feb, 2021

Yelitzaveta flyttar

Först att flytta hem blir så Yelitzaveta. Hennes nya familj blir nu Rebecca och Martin i Uppsala. Lycka till hjärtat, vi älskar dig för alltid!

9. Feb, 2021

I eftermiddag är det dags för sista veterinärbesöket tillsammans för Y-kullen.
Sedan kommer dom till slutet utav veckan och under nästa vecka att lämna oss en efter en för att äntligen få flytta hem till sina familjer.
Uppdatering!! Vi är hemma igen och det gick väldigt bra fina friska och super duktiga så klart !

8. Feb, 2021

Vi vill önska alla våra nya och gamla kattungeköpare ett stort lycka till med sina nya familjemedlemmar. Självklart önskar vi vår småttingar all välgång ocg endast det bästa är gott nog för er. Vi älskar er för alltid !

25. Jan, 2021

Vi väntar smått igen. Ragnar har än en gång lyckats och vi ser och märker tydligt att Fiona är dräktig.

15. Jan, 2021

HURRA!!!
Idag har vi reserverat vår första Neva Masquerade hane.
Vi valde en super snygg stor kille från Svetlana Butsan i Moskva ,Ryssland och vi blev så lyckliga när vi fick köpa honom. I mitten utav Februari kommer han att landa i Sverige.

11. Jan, 2021

Nu är y- kullen 8 veckor

Tiden har sprungit iväg , helt otroligt vart tog jul & nyår vägen i år?
Dags för vaccination !!! Vi tar det i slutet på veckan eller i början på nionde veckan.... allt enligt överenskommelse med vår veterinär . Allt för att dom ska få må så bra som möjligt.

3. Jan, 2021

Glädje hos oss!! NEW ROMANCE!!

Ragnar Vistula*PL och BasilicBlessing's Joyful Fiona*USA har parat sig.
Nu väntar vi och hoppas att hon är dräktig. Ibland kan 20 dagar vara väldigt långa och detta är ju min dröm parning....

14. Dec, 2020

Y-kullen 28 dagar

Växer så det knakar och alla är tingade!
Vi kommer dock spara vår Yelena och har Yaromira under utvärdering.

7. Dec, 2020

Y kullen nu 21 dagar

Frozen Tundra's sibiriska kattungarna är idag 3 veckor. Alla mår bra och Gittan och Zeny jobbar på med att hålla ordning och reda i bolådan och att bära tillbaka dom när dom någon gång går på för långa upptäcksfärder.
Nu börjar även den yngsta i flocken intressera sig för kattungarna. Nu när dom försöker springa omkring är dom sååå roliga att ligga och titta på!

30. Nov, 2020

Y-kullen

Kattungarna i vår kull födda 2020-11-16 kommer att få ryska namn med början på bokstaven Y.
Dom är idag 14 dagar gamla.
Alla mår bra och växer på sig fint. Börjar själva lämna sin bohåla och söker sig till oss när dom hör våra röster. Att fotografera dessa små hjärtan och faktiskt få bra bilder är än så länge inte lätt men dom växer på sig så fort och det blir lättare ju äldre dom blir. Ni får helt enkelt ha lite tålamod. Men idag lägger jag ut några till.

16. Nov, 2020

Today they arrived ...our new members of catterie Frozen Tundra's.

6 Siberian kittens. One to keep 5 to go their familys:)

All of them are reserved!

16. Nov, 2020

2020-11-16
Day 66 or 67 and still waiting:)

We are still waiting for the small ones to make their entry to our world.

Gittan is still felling good, belly has sunken and she has a temp of 37,5 today.

day 67 or can be -1 day beacuse the first mating was almost at midnight Friday September 11 so she can be on day 66 also.

13. Nov, 2020

Dygn 63- 64 12:20

Gittan sover och tar det väldigt lugnt..Jag vandrar omkring och blir rastlös.
Dammsugit, skurat golven mm....

11. Nov, 2020

Dygn 61-62

Nu är det verkligen nära. Gittan brukar få sina små på dygn 64, får se om det blir så även denna gång. Det händer inte så värst mycket i hennes liv fast det är klart kommer "da bird" fram så går det inte att låta bli lite lek trots att hon mest ser ut som en uppblåst rund gummihandske med 4 väldigt korta ben.
Hon har verkligen gått upp superbra i vikt denna gång. Från en start vikt på 3600 till igår på dygn 61 5440gram jösse det 1840gram... skönt att vi snart är i mål!! Vi är så spända på färger och kön och självklart undrar vi hur många som bara väntar på en start i livet utanför.

6. Nov, 2020

Vi innehar sedan 2020-11-06 då kontroll utav vår verksamhet utförts samt beslut fattats Länstyrelsen tillstånd i enlighet med kraven i 6 kap. 4 § djurskyddslagen (2018:1192) att bedriva katteri Frozen Tundra's på adress Jädravägen 22, 19792 BRO

3. Nov, 2020

Vi har nu gått in i dygn 53. Gittan mår utmärkt och hon tyr sig mycket mer till oss nu och vill bara vara nära. Hon vill bli masserad...på huvudet och nacken men vill helst ha sin runda mage ifred. Jag tycker ju det är så mysigt att få hålla handen på hennes mage och känna hur våra små nya liv rör sig där inne. Jag får hålla men bara korta stunder och tur är väl det annars skulle inget bli gjort här hemma
Vågen stannade idag på 4940gram, det är 1340 gram upp sedan parning, en mycket bra vikt med ca 11 dygn kvar.
Vi varierar Gittans kost så mycket som möjligt och hon äter det mesta med glädje.
Kokt torsk, äggula,vom, köttfärs, rått kyckling hjärta och kyckling mage och torrfoder och vanliga blötfodret......ja oj oj jösses...det är rena buffén ����

Bolådorna både i sovrummet och i kattrummet nere är bäddade och klara och nu kan hon välja vart hon vill föda. Jag anar att hon vill vara på nedre plan och i så fall flyttar jag ned till dom.

Nu får Gittan inte vara i stora kattgården längre, det är för högt i tak och mycket att klättra på och vi vill absolut inte riskera att hon faller nu när hon är lite otymplig.
Så skönt att vi har kattungarnas kattgård där allt är på låg nivå, känns tryggt där. Hon är ju helt fantastiskt klok och hon förstår när hon kommer och frågar om hon får gå ut och vi öppnar den lilla åt henne ❤️

Det är nu ca 12 dagar kvar och vi längtar och väntar. Ska bli så ofantligt roligt!!

Hoppas ni är rädda om er där ute och vi
önskar er en härlig vecka .

26. Okt, 2020

Höstmörkret har lagt sig och det har varit en blöt och regnig vecka , Vi har två katter som absolut inte bryr sig om lite regn,,, Fiona och Ragnar. Dom kan båda sitta ute i riktigt spöregn utan att bry sig. Dom andra håller till inomhus och stökar och busar ..för mycket tycker Gittan som ändå ska ligga och sova med sin runda sälmage mitt i vägen. Dom andra får helt enkelt en snyting eller gärna två just nu när dom 3 musketörerna (Zeny,TJ och Pomadka) i sin iver att leka kattjakt glömmer att surtanten ska sova.
Hon är så otroligt tjock och go nu. Hon väger denna Söndag 4700gr !!!
Det är redan 1,1 kg upp med 20 dygn kvar...jösses hur ska detta sluta?
Hon mår iaf bra och är glad och leker korta stunder mellan dom allt längre sov pauserna. Lite Skalman och hans mat&sov klocka hos henne nu:))
Älskade Gittan>3

24. Okt, 2020

Dalefur's Lorry

Vår fina Dalefur's Lorry aka Iza har idag flyttat hemifrån.
Hon var vår enda kastrat och hon tyckte inte att livet här hemma var så roligt längre. Hon bor nu hos Eva som är pensionär och hunden Elmer inne på Kvarnholmen i Stockholm. Lycka till vårt lilla golden hjärta nu får du lugn och ro och en härlig kompis i Elmer.

18. Okt, 2020

Dygn 37-38 för Gittan

Nu har vi lagt ytterligare en vecka bakom oss. Söndagsvikten på Gittan blev 4330gram och det är upp 260gram på 1 vecka. Nu matar vi henne med kokt torsk, äggula, vom, rått kycklinghjärta & kycklingmage och givetvis även vanligt blötfoder.
Torrfodret hon och alla andra äter är Royal Canin Queen och det finns tillgängligt alltid.
Hon börjar bli lite lätt irriterad på övriga i flocken utom Fiona. Fiona har redan nu börjat tvätta Gittan och sover gärna tätt intill Gittan...precis som om hon skyddar henne och dom små:)
Nu väger varje kattunge ungefär 14gram styck och har fortfarande inte fått sin päls.

11. Okt, 2020

Äntligen får vår nya hona från Ryssland komma ut och möta resten av sin nya flock. Hon har sista vecka haft super tråkigt. Det var dags nu.
Introduktionen har gått jättebra speciellt med Zeny. Dom verkar ha hitta varandra ordentligt.

11. Okt, 2020

Nu har vi kommit till Söndag igen.
Gittan har nu en vikt på 4070gr. Det är en uppgång på 370gr. Det låter inte så mycket kanske men fostren är bara ca 28 mm stora och med en
ca vikt på 9-10 gr/ kattunge. Ännu har dom inte bildat någon päls:)

4. Okt, 2020

Söndag och vägdag för alla

Söndagar är vår checkup dag för alla katter. Vägning ev. kloputs, örontvätt och en genom kamning avslutas med tandborstning.
Gittan har idag en vikt på 3900gr.

1. Okt, 2020

Zhorah TJ

Idag har vi varit hos vår veterinär Hubert och satt ett Suprelorin chip i nacken.
Det blir en kemisk kastrering på 4,7mg som sitter i ca 1-2 år.

1. Okt, 2020

Gittan på dygn 20-21

Vi ser nu tydliga tecken på att Gittan är dräktig. Fina hallontuttar och ett strålande humör ..då är hon dräktig.
Hennes vikt idag är 3890gr

14. Sep, 2020

Hämtat hem Gittan

Nu har vi hämtat hem Gittan- Det var en hel del parningar och dom har kommit fint överens. Känns bra :)
Vi tackar Ramani och familj för att Gittan blivit så väl omhändertagen och hoppas nu på smått.

11. Sep, 2020

Vår queen har mött sin kung!
Hökhöjden's Skitty & Pälsänglarna's Atlas har verkligen fattat tycke för varandra. Gittan har en startvikt på 3600gr denna gång.
Nu önskar vi oss inget annat än vackra, rastypiska små nya Sibirier.
Stort tack till Ramani Forsberg som tagit så fint hand om vår drottning.

26. Aug, 2020

From Russia and Catterie Ivanov Ples we have the honor to present our latest queen Pomadka Ivanov Ples *RU
Thank so very much to Svetlana Bolshakova for trust us with your babie girl.

10. Aug, 2020

Idag har vi haft egentid tillsammans jag ,Pelle och BacsilicBlessing Joyful Fiona. Vi åkte till veterinären och körde ultraljuds scanning på Fionas hjärta och njurar. Alla tre organen är i exellent kondition. Vi passade på att ta blodprov för FIV/FELV samtidigt och även det var utan anmärkning(negativt)'
så nu får hon gärna komma i löp inom ett par veckor.

17. Jul, 2020

Hösten närmar sig med stormsteg även denna sommar. Vår hona Basilic Blessing Joyful Fiona fyller den 10 September 1 år. Där runt omkring ska vi träffa Lennart Nilsfors för HCM och PKD scanning.
Om allt ser bra ut och hon är redo att gå i löp så kommer vi att låta vår avelshane Ragnar para en sista gång innan han ska kastreras kemiskt.

19. Jun, 2020

Iza kastrerad

Vi har idag kastrerat vår hona Iza och hon är numera en väldigt glad och harmonisk katt istället för den sura, instabila katta som hon blev väldigt ofta.

10. Jun, 2020

Idag var vi och HCM,PKD scannade Lacosta Kocia Osada. Både hjärta och njurar ser riktigt fina ut. Vi passade även på att FIV/FELV testa henne inför kommande parning och även det var bra. JIPPIE!!!! Vår "Kulan" är en frisk och sund tös.

27. Maj, 2020

Nu har vi inga lediga kattungar

Stora Zoyenka är nu också tingad och vi har då hittat nya underbara familjer till vår små hjärtan. Vi ser med glädje fram emot dom sista 5 veckorna tillsammans med Z gänget men även att få se dom nya ägarnas glädje, det är guld värt!

21. Maj, 2020

Vi har en ledig hona

Vi har nu bestämt oss för vilken utav honorna som ska stanna kvar hos oss.
Det betyder att det nu finns en ledig hona ur kullen f.20200406
Frozen Tundra's Zoyenka
f 09 24
Father Ragnar Vistula*PL
Mother Hökhöjdens Skitty.

6. Maj, 2020

Färdig med G1 Pawpeds academy

Idag var det slutfinish på del utav 3 i min uppfödarutbildning och och jag fick min fina kokard.
Nu kan jag känna mig riktigt stolt!

28. Apr, 2020

Nu är Z : gänget i full fart! Börjar lämna sovlådan och söka nya vyer. Spännande!
Följ länken till bilderna.
För er som tingat är det fritt fram att besöka oss och kattungarna. Dock är det fortfarande SE men inte RÖRA som gäller både mamma Gittan och Kattungarna!
Prata med era barn och förbered dom på denna regel.
Vi är friska och att ni är det förutsätter jag.
Ring och boka med oss så är ni mer än välkomna!

6. Apr, 2020

6 st små Frozen Tundra's hjärtan föddes 6 April 2020

kl.17,03- 20,03 på exakt 3 timmar

3 röda killar och 3 tortie honor

28. Feb, 2020

Finally !!
Yesterday evening Ragnars MYCATDNA result arrived. Go to his profile and read.

23. Feb, 2020

MYCATDNA on all Frozen Tundra's Cats

BasilicBlessing Joyful Fiona*USA MYCATDNA pdf. Please go to her profile site.

Lacosta Kocia Osada*PL MYCATDNA pdf. Please go to her profile site.

Dalefur's Lorry*SE MYCATDNA pdf. Please go to her profile site.

Hökhöjden's Skitty*SE MYCATDNA pdf. Please go to her profile site.

11. Feb, 2020

Both girls is back and it's a lot of playing nowdays!
They are a lot more loving and comes and purring and kissing as soon as i sitdown:)
Both of them is seeking places to hide their babies already as a great team.

9. Feb, 2020

Iza is up and running..... and she's looks adorable..shines lika a princess and happy as pudel.
Gittan is feeling a bit sick, wometing and not eating. She lost that loving feeling...

3. Feb, 2020

Now Ragnar and Gittan says that mission completed. Three days of loveing and careing should be enough and we are tired and sleeping.

1. Feb, 2020

Ragnar Vistula from Poland and Hökhöjdens Skitty has mated!
Now i can tell that the practice he got together with Iza was a great success and also this time his partner Hökhöjdens Skitty have experience and know how to solve the mission.
More info on Kittens page.

18. Jan, 2020

TOUCH DOWN for Frozen Tundra's new arrival Basilic Blessing Joyful Fiona .
She landed safe and in very good health. I used the currier Lisa Flynn and i can give her my very best recomendations. Thanks Lisa:)
Fiona is a beautiful brown/black classic torbie with withe and she comes from BasilicBlessing cattery, Milwaukee, USA. Thanks to Kent & Shelley Sopa for trust me with this gorgeous baby girl!

Pomadka Ivanov Ples*RU

Pomadka Ivanov Ples*RU

Lisa Flynn arrived with Basilic Blessing Fiona

Lisa Flynn arrived with Basilic Blessing Fiona

Susanne & Per Bornestrand och Frozen Tundra's Santino

tackar för att du besökt vår hemsida och hälsar dig varmt välkommen tillbaka.

Är du intresserad utav en kattunge eller om vi skulle tillfälligtvis ha en äldre katt som ska gå i pension eller bara har frågor och funderingar kring Sibiriska katten kontakta oss på telefon eller mejl