Pomadka & RagnarJr V-kullen

Möjlig leverans beräknas till slutet på Mars -början på April 2022

Alla 4 är reserverade utav Kristina med familj, Daniel N med familj samt Sara och Oliver.

Uppdaterad 1 April 2022

Besiktigade och flyttklara. Nästa vecka börjar även dessa lämna boet och oj så tomt det kommer att bli.

20 Februari

Nu är det full rulle även på denna kull. Fritt springade i huset märks direkt på vikterna.....dom har helt enkelt inte tid att äta som dom gjorde tidigare. 

Verochka är fortfarande minst i kullen och väger 0,865gr

Venera är då lite tyngre och väger 0,957gr

Vadim var först över 1 kgs gränsen och väger idag 1082

Volkan tog 1 kgs gränsen dagen efter och väger 1035

7 Februari 2022

V-kullen 5 veckor och är fortfarande på övervåningen och har nu en jätte stor hage att busa runt i för även dom är det drag på fast i lite lugnare tempo och inte på så höga höjder som W-kullen.

Under nästa vecka ska dom flytta ned till kattungerummet . Dom äter nu lite köttfärs eller mush blandat med baby mousse i små mångder för Pomadka har fortfarande väldigt mycket mjölk och älskar att dia sina småttingar. 

Även denna kull är super duktiga på att gå på lådan. Till dom använder vi nu PEEWEE pellets och låda...helt fantastikt bra inget skräpande överhuvudtaget.

Växer på som sjutton gör dom...  V-kullens vikter är nu vid 5 veckors ålder

Verochka 556gr

Venera 619gr

Vadim 712gr

Volkan 697gr.

25 Januari och lite drygt 3 veckor nu.

V-kullen växer på och är stora rejäla småttingar allihopa i denna kull och jag blev faktiskt förvånad över deras storlek. Vi har nu byggt en hage till dom så att dom kan börja söka sig utanför sin bolåda och minnsan kravlar dom små inte ut dit och kollar runt lite :))

17 Januari

Alla 4 har nu öppnat sina ögon och oj oj oj så fina dom är. Vikter denna vecka är 292-330gram. Ännu är dom allt för små för att det ska vara möjligt att se personligheter. Dom äter och sover och växer på super bra. Mamma Pomadka har börjat våga gå ifrån korta stunder, springer ner och ut och andas frisk luft. Går på lådan  och busar en kort stund sedan är det bråttom upp och in till sina småttingar.

10 Januari

 Alla mår toppen. dom är idag inne på sin 9e dag och är verkligen runda o goa. Riktiga små underbara tjockisar:) Pomadka är fortfarande helt perfekt som mamma och är lugn och mysig, Även när vi tar dom små och väger hennes älskade småttingar så är hon helt trygg med det.  Alla har med råge dubblat sina vikter och allt är frid och fröjd i bolådan. Dom börjar nu transportera sig runt lite i boet och man ser att ögonen börjar så sakta förberedas för att öppna sig. Det är verkligen bästa stunden och man blir helt varm när man får säga hej "på riktigt" till dom små.

NU ÄR VI HÄR!

Lugnt och fint men en väldigt snabb födsel. Vi började med förvärkar på natten och den helt underbara Pomadka söker stöd och tröst genom att ligga på mig. Varje gång det gjorde ont la hon båda sina tassar i mitt ansikte och hon använder absolut inga klor utan vill bara var så nära. Vilken fantastisk tjej.

Vi gick upp vid 8 på morgonen och bryggde kaffe sedan gick vi upp till sovrummet igen. Pomadka gick då in i bolådan och

kl.09 12  kom så nummer 1 som är en hona. Hon är sköldpaddsfärgad miniRagnarJr.

Kl. 10 03 kom nummer 2 som även den är en hona och vädigt vackert sköldpaddsfärgad och mer lik

kl, 10 35 kom nummer 3 som är en hane och pappa upp i dagen. 

kl 10 54 kom så nummer 4 som också är en hane och om jag kommer ihåg rätt just nu så kommer han att få ett helt fantastisk tabby mönster, väldigt vackert och tydligt redan nu. Han påminner väldigt mycket om farfar RagnarSr Vistula

Alla har det vackra Tabbymönstret det är just nu bara mer eller mindre synligt.

En väldigt effektiv födsel med kort tid mellan födslarna och moderkakorna och klart på 2 timmar. Super mamman började dia direkt och alla kattungar hade vid kvällens vägning gått upp mellan 6 -13 gram. Killarna har redan börjat ta för sig mest så klart:)

Natten har varit en helt tyst i bolådan och dom har det varmt och mysigt med en mamma som har massor utav mjölk.  Vid vägning nu på morgonen har tjejerna gått upp 10 och 12 gram medans killarna har lagt på sig 17 och 20 gram ! Wow fantastiska Pomadka!

Bilder på var och en kommer så småning om men alla är verkligen små RagnarJr.

Verochka 10 v

Venera 10 v

Vadim 10 v

Volkan 10 v (photo coming soon he's still sleeping )

Volkan 6 veckor

Vadim & Venera

Verochka 6

Vadim 6 veckor

Venera 6 veckor

Verochka kot nochi 3 veckor

Venera kot nochi 3 Veckor

Vadim kot nochi 3 veckor

Volkan kot nochi 3 veckor

14 dagar Girl 1

Verochka kot nochi

14 dagar Both eyes open the day after Girl 2

Venera kot nochi

14 dagar Boy 3

Vadim kot nochi

14 dagar Boy 4

Volkan kot nochi

Pappa RagnarJr är just nu ett riktigt lejon i MÄNGDER utav päls:)

Pappa RagnarJr är just nu ett riktigt lejon i MÄNGDER utav päls:)

 Uppdatering 28/12

Pomadka dygn 61

Idag går Pomadka in i dygn 61 och nu är det verkligen nära till att vi får vår nyfikenhet stillad. Hon mår bara bra och är förvånansvärt mycket uppe och patrullerar men det har hon ju alltid gjort när jag tänker efter och hon har gått upp ca 1,2kg .

Utvecklingen på dom små går nu fort. Igår på dygn 60 var dom ca 14,3 cm långa och på Onsdag kommer dom vara ca 15 cm långa och dom väger mellan 80-120 gram när dom föds. Pomadka har redan fått mjölk och hennes juver är välfyllda, Vanligast är med födsel på dygn 65-66. Nu väntar vi , nu längtar vi!!!!

Uppdatering Söndag den 19/ December

Här går det nu framåt i ett tempo vi inte riktigt förstår själva. Redan på Dygn 52 och bara 12-14 dagar kvar...så spännande:)
Hon mår verkligen fantastiskt bra som dräktig nu,. Hon är super gosig, lägger sig gärna på rygg och visar hela tjocka magen och vill att vi klappar magen hela tiden:)) Hon tillbringar sin a dagar med att sova, tvätta sig, tvätta sig och tvätta sig.Det är väldigt noga med renlighet nu tycker hon. Vi kan hitta henne på dom mest märkliga ställen i huset där hon normalt inte brukar vara som uppe på garderober, i bokhyllan bakom alla pärmar med eller i skoskåpet t ex. Henne kommer vi troligen att få stänga in i sitt rum där hon har bolådan sista dagarna så vi vet vart hon är. Småttingarna växer på och är nu ca 110mm långa och pälsen och deras individuelle färg börjar framträda.
Pomadka har nu gått upp 890gram och det är fortsatt bra och lovar gott.

Uppdatering Måndagen den 13 December och vi önskar er en riktigt trevlig Lucia!

Dygn 46

Pomadka mår bra och börjar bli vackert rund och go. Hon väger nu 4170 gr och har gått upp ganska precis 700 gram. Delar vi det på 4 så väger varje enskild individ (+ allt som hör till som t ex moderkaka osv) 175gr st just nu och det låter både troligt och bra. Nu börjar dom små fostren växa till sig och är ca 95mm stora. Skelettet har mineraliserats, man kan känna foster rörelser och dom börjar nu utveckla sin päls.

Uppdatering Tisdag 7 December 2021

Dygn 38
Pomadka mår nu prima. Har nu lärt sig att äta Mush och går upp fint i vikt. + 0,210 gram på den senaste veckan och totalt 0,460gram. Skönt! Hon ska ju enligt Veterinär Hubert ha 4 st småttingar och det är ju en färre än i Zenys kull så nu är det en bra vikt. Dessutom hade Pomadka bättre hull före parning vilket är en stor fördel.Jag har fått överge Pomadka och sover med Zeny och småttingarna nu och jag behöver min frisör... saknar min sovPompis.

Pomadkas kattungehage är inredd i vårt sovrum. Vi köpte en ny till henne från Supercat https://www.supercat.se/kattuppfodning/kattungehage.html

Då vårt sovrum är betydligt större än det vanliga kattungerummet behöver vi hägna in dom till att börja med så vi inte tappar bort dom in under sängen t exempel. Längre fram när Zenys kull valt att flytta ut  kommer Pompis och hennes småttingar få flytta ned till det vanliga kattungerummet. 

Pomadka trivs utmärkt med att allt är klart och vandrar inte så mycket som tidigare. Hon trivs bra med sin bolåda och sover gärna ovanpå den om nätterna. Känns väldigt gott:)

Uppdatering Måndag 29 November -2021

Dygn 32

Pomadka har ju inte hunnit så långt i sin dräktighet. I Söndags var hon på dygn 31 och mår fortfarande lite illa men är pigg och glad och lika gosig som vanlig igen. Varje dräktighet är ju speciell och olika från gång till gång. Pomadka har tidigare absolut inte velat äta Mush men nu har hon kommit på at hon behöver det och mår bra utav det och vi blir så glada över det för det finns verkligen inget bättre för henne och dom små. Nu syns det tydligt att hon är dräktig , magen är tydligt svullen och nu är dom små liven ca 33 mm långa.
Vad händer under denna vecka då?
Småttingarna kommer att växa till ca 45 mm längd och ha en vikt på ca hela 14 gram. Ännu har dom ingen päls.

Uppdatering Måndag 22 November 2021

Dygn 25.
Pomadka har haft det lite besvärligt med illamående och kräkts en del i den gångna veckan. Nu verkar det som om det lugnat ned sig lite och hon kan börja äta igen. Hon har fått fin fina hallontuttar och börjar redan bli lite rund om magen trots lite dålig viktuppgång om jag jämför med Zeny och dom tidigare honors dräktighet.
Hon är som sagt på dygn 24 igår och hade bara gått upp 0,120 gram. Dom små embryona tar ändå det dom behöver för att utvecklas och Pomadka har nog blivit av med den lilla tjockis kudden hon hade på magen vid parning :))

Embryona är nu ca 20-21 mm långa och har utvecklat huvud, ben och ögon och får nu sin näring via navelsträngarna och moderkakor.

Hur utvecklas dom under denna vecka då?

Dygn 27-28  kommer dom att vara 25 mm långa och fortsätter att utveckla sina huvud. Kinder, käkar och deras känsliga små söta nosar växer fram nu. Samtliga inre organ kommer att utvecklas under denna vecka. 

 Uppdatering 15 November 2021  ÄNTLIGEN! 🙂

För er som väntat på en kull med vår Pomadka kan vi äntligen ge glädjande nyheter! Vi valde att byta hane till Zhoras halvbror RagnarJr eftersom det drar ut på tiden att få Zhorah fertil.Så idag på hennes dygn 20 har vi varit hos vår vetrinär Hubert och gjort ultraljud på Pomadka och....JAAA vi hittade iaf 4 st småttingar. Beräknad födsel är 2 Januari.

RagnarJr är en stor maffig kille och betydligt större än sin halvbror Zhorah när han var i samma ålder. Han är fortfarande en ung kille men klarade utav sitt uppdrag galant.

Länk till provparning

 Pomadka Ivanov Ples*RU vår importerade Ryska hona är en härlig blåsköldpadda (på den lite mindre sidan  hon väger ca 3,5 kg i normala fall)  som vi känner passar utmärkt med vår egen uppfödda och  maffiga XtravaganzaRagnarJr*SE  Helt otroligt temprament, busig, mysig, och nog den absolut snällaste katten jag någonsin träffat.Super bra frisör är hon också,hon gosar och trampar i hårbotten på mig varje natt :)

Både Pomadka och RagnarJr är HCM OCH PKD fria. Pomadka är  PKD1 och Pkdef fri och båda är MYDNA testade. Pomadkas kompletta dnatest finns på hennes egen sida och RagnarJrs test är postat till labbet. Svaret lägger vi in på hans sida när det kommer.

Dela den här sidan

Susanne & Per Bornestrand och Frozen Tundra's Santino

tackar för att du besökt vår hemsida och hälsar dig varmt välkommen tillbaka.

Är du intresserad utav en kattunge eller om vi skulle tillfälligtvis ha en äldre katt som ska gå i pension eller bara har frågor och funderingar kring Sibiriska katten kontakta oss på telefon eller mejl