Frozen Tundra's

kattungar säljs självklart efter Jordbruksverkets

och Sveraks regler

VILKET ÄR VIKTIGT FÖR BÅDE DIG som eventuell ny kattägare och för OSS som uppfödare 

Jag vet att det är en hel del att läsa men gör det. Känns det sedan rätt och bra..

Varmt välkommen!

Att köpa en kattunge är ett ansvar och massor utav sällskap och glädje för många år framåt.

Alla våra vuxna avels katter under det utav SVERAK godkända stamnamnet Frozen Tundra's

-är registrerade och har utav Sverak godkänd Stamtavla 

-är friska och sunda 

- är HCM, PKD ,PKD1 samt Pk-def fria

-är Blodgrupperade

-är gentestade via MyCatdna

-avföringsprov inlämas till SVA (Statens veterinärmedicinska lab.) kontinuerligt.

Vi månar väldigt om våra små kattungehjärtan och vill att dom ska få ett fint och glädjefyllt liv därför kommer vi att ställa många frågor om hur just ni/du tänkt er att ert nya kattliv skall se ut och vad ni kan erbjuda.

Vi kommer inte att sälja en katt om tanken är att den ska få ströva fritt utomhus ej heller för att sitta ensamma hemma hela dagarna när ni jobbar. Vi väljer vem/vilka som känns rätt och bra för våra hjärtan.

Vi vill verkligen att ni som köpare förstår vikten utav att göra hälsokontroller även på den lilla kattunge som ni köper under dess uppväxt. 

Första hälsokontroll är vid 1 års ålder. Då vill vi att ni bokar tid hos en veterinär som kan göra ultraljud på hjärta och njurar (det förkortas och kallas för HCM & PKD) och samtidigt ska din katt ha sin 1 års vaccination.(välj en utav dom större klinikerna , dom är oftast billigare)

 Är ni allergiska så vill jag att ni ska veta att vi även har 2 hundar som lever med oss. Vi är därför INTE ett testhem och tar EJ emot allergibesök.

Läs gärna Sibiriska kattsällskapets råd till er köpare innan ni går vidare. Följ länken nedan

Vi pratar gärna med er i telefon för både ni och vi har mest troligt massor med funderingar och frågeställningar innan det är möjligt för dig/er att göra ert första besök.

Ett första besök är lämpligt att göra redan under tiden som honkatten är dräktig för att vi ska lära känna varandra och vara trygga i vilka vi är och vår gemensamma syn på kattens fortsatta liv tillsammans med er.

Kattunge besök tar vi dock emot först när kattungarna har hunnit bli 4-6 veckor gamla men självklart kommer vi att skicka foton/videofilma hela kullen till er veckovis så att ni kan följa deras framfart.

Det kan tyvärr hända att antalet födda och levererbara kattungar inte räcker till antal köpare och då innehar vi rätten att själva välja köpare.

När vi  sedan tillsammans bestämt oss för att ni ska köpa katt hos oss på Frozen Tundra's

Vi behöver t ex veta om ni önskar en kär vän och "bara" sällskapskatt eller om ni vill använda den i avel/ utställningar. Vi vill veta om ni har småbarn eller kanske gjort det där och har ett lugnare liv.

Rätt katt ska leva med rätt familj helt enkelt!

EKONOMI

 När vi bestämt oss för att ni ska köpa en kattunge och vi kommit överens om vilken kattunge som passar er och era förutsättningar och önskemål skriver vi ett tingningsavtal och samtidigt skall en tingningsavgift på 5000sek  utav den totala köpesumman betalas och betalningen kan ske med Swisch, Western Union, PayPal.

En Kattunge från oss kostar under 2023-2024 15000sek oavsett om den ska få vara en kär familjemedlem eller älskad familjemedlem OCH avelskatt.

 Vid leverans är våra kattungar

-registrerade i Sverak och innehar medföljande Stamtavla

-veterinärbesiktigade med intyg EJ äldre än 7 dgr

- minst 14 veckor vid leverans dock helt beroende på deras individuella utveckling.

-vaccinerade mot kattpest,kattsnuva samt harpest 2 gånger.

-avmaskade vid behov


-id-märkt med Iso microchip eller sk Eurochip vilket är godkänt om ni vill skaffa Eu-pass.

-vid 6 veckors ålder är dom individuellt försäkrade i Svedea och denna försäkring ska ni gärna övertaga när ni hämtat er nya familjemedlem. Detta betyder att kattungen skall vara försäkrad i ert namn på leveransdagen.

-hela kullen har givetvis en uppfödarförsäkring inkl. så kallade "dolda fel" och även den är så klart hos Svedea.

Självklart kommer vi att finnas här under hela din katts livstid med råd och om det dyker upp frågor hos er och vi ser fram emot foton på just ER katt under dess livstid.

Skulle katten utav någon anledning bli sjuk så ring mig FÖRST så kan jag guida er.

Skulle katten bli försvinna, bli stulen eller plötsligt dö så vill jag verkligen veta det men självklart ska ni se fram emot många fina år tillsammans mer Er Frozen Tundra's Sibirisk katt eller Neva Masquerade.

Har du/Ni orkat läsa hela vägen hit och instämmer med vår filosofi ....

Då är Du/Ni varmt välkomna att höra av dig/er till oss.

Susanne & Per Bornestrand

Mobil Susanne 0730861102

Jädravägen 22

197 92 Bro, Stockholm

Dela den här sidan

Frozen Tundra's Tucker 14 veckor

Susanne & Per Bornestrand och Frozen Tundra's Santino

tackar för att du besökt vår hemsida och hälsar dig varmt välkommen tillbaka.

Är du intresserad utav en kattunge eller om vi skulle tillfälligtvis ha en äldre katt som ska gå i pension eller bara har frågor och funderingar kring Sibiriska katten kontakta oss på telefon eller mejl