Underbart och så glädjande!

Samtliga 5 har hittat sina nya familjer förutom No 5 Rufina som ännu utvärderas för ev. avel


1 Raziela bor hos Helena Ikola och familj        2 Romina bor hos Per och Natalia        3 Rozalia  bor hos Lena Eriksson och familj

i Uppsala                                                                     i Västerås                                                      i Eskilstuna

   

 4 Rosetta drabbades efter rabies vaccination utav sjukdomen FIP              5 Rufina bor numera hemma hos Emma Hårdsten  i gamla Uppsala

   och är under behandling hemma hos oss.

Läs senaste nytt om Yaromiras mående och utveckling under Nyheter


R-KULLEN

Mamma är vår egen uppfödda hona SE*Frozen Tundra's Yaromira och det här blir hennes första kull. Varm kärleksfull knäkatt men bara med Pelle och sonen Dennis:) Yaromira var från börja tänkt att flytta till egen familj men kärleken mellan Dennis och henne gjorde det omöjligt vilket vi idag är väldigt tacksamma över:) Yaromira är en normal stor hona på i vanliga fall 4,2kg, Fin i sitt sköldpaddssilver, gröna ögon och med massor utav päls.

Hon är dilution och solid bärare vilket gör detta extra spännande i vad som komma skall på småttingarna i färg och mönster. 

 

Pappa Floki är en ung hane just fyllda 1 år i augusti så ännu under utveckling med en vikt på 5,2 kg som fertil. Även han är solidbärare men inte dilution bärare men delvis vitt bär han på. Även han har gröna ögon.

I tempramentet är han en otroligt mjuk och väldig lugn och behaglig kille som aldrig ställer till med dumheter. Jo han är den första hanen vi har som nu har börjat strila och markera. Det är inte så roligt  och vi hoppas att det går över när han blir kastrerad.

Underbar som knäkatt och kärleksfull och vill också gärna vara riktigt nära vilket är lite sorgligt just nu när han är fertil och vi tyvärr måste stänga bort honom från övriga gruppen men han har iaf sin absoluta bästa vän Torsten som sällskap. Båda katterna är friska HCM,PKD och MYCATDNA testade med fina resultat. 

Yaromira är en normalstor tös på 4,2 kg och Floki  låg på sin 1 årsdag på 5040gram vilket är en rätt normal vikt på en så ung hane. 

0% i inavelsprocent på 6 generationer och 1,48 på totalen är super bra.

Småttingarna blir registrerade i Sverak och vi följer både deras och jordbruksverkets krav.

 

Länk till kattungarnas stamtavla i Sverak här

Link to the kittens pedigree in Pawpeds här


Självklart har vi tillstånd från Länstyrelsen för uppfödningen.

Är du intresserad utav en utav dessa småttingar så vill jag be dig läsa sidan 

ATT KÖPA KATTUNGE först.


Har vi sedan samma tänk så är du/ni varmt välkomna att besöka oss  och träffa katterna.

Skickat ett mejl till s.bornestrand@gmail.com eller ring 0730-861102 så kommer vi överens om en tid som passar båder er och oss.

Susanne & PerOvanför 

blivande mamma Yaromira

Nedan

blivande pappa Floki

Susanne & Per Bornestrand och Frozen Tundra's Santino

tackar för att du besökt vår hemsida och hälsar dig varmt välkommen tillbaka.

Är du intresserad utav en kattunge eller om vi skulle tillfälligtvis ha en äldre katt som ska gå i pension eller bara har frågor och funderingar kring Sibiriska katten kontakta oss på telefon eller mejl