2021-05-26

Just nu har vi tyvärr inga lediga kattungar men kika gärna under fliken  Kattungar/planer för att få reda på  våra närmaste planer och kullar för 2021.

Vi kommer inte att ta emot några reservationer eller ha bokningslistor på kattungar innan kullen blivit tre veckor. Däremot är du varmt välkommen med frågor.

 

Vill du också ha en härligt underbar katt?

Kontakta oss 

s.bornestrand@gmail.com

0730-861102 Susanne

0730-860016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z-KULLEN

Nu har 3 av dessa små charmtroll i Z-kullen flyttat till sina nya familjer och  2 stannar kvar hos oss så detta blev den sista bilden på gänget tillsammans💔

Vi önskar dom all lycka och ett fantastiskt liv, vi har gjort allt vi kan för att ni ska få just det!

Frozen Tundra's Y-kull
dob. 2020-11-08
Yelitzaveta, Yelena,Yaromira i bakrunden Yermolai, Yalenshka och Yulia.

Sista dagen tillsammans för Z-kullen
Zhenya, Zinerva and big Zhorah TJ
in front Zoyenka and Zeny
dob 2020-04-06

 

2020-05-27

Alla kattungar ur z kullen har nu hittat sina nya härliga familjer och vi har inga lediga kattungar just för tillfället. Vi ser med blandad glädje men även ledsamhet fram emot våra sista 5 veckor med detta gäng.

BEBISLYCKA🙂

💔💔💔💔💔💔 = 6 st små Frozen Tundra's hjärtan föddes 6 April 2020

kl.17,03- 20,03  på exakt 3 timmar

3 röda killar och 3 tortie honor

6. Apr, 2020

Finally <3

Nu har Gittan & snygg Ragnars kull kommit.
17;03 kom den första röda killen sedan en till röd kille.
Därefter tre tortie honor och sist (20;03) men inte minst en röd hane till.
3 hanar och 3 honor som mår fantastiskt gott. Äter och går upp i vikt som dom ska. Vi ska givetvis behålla en hona från denna kull och därefter kommer vi att utvärdera vart och hos vilka familjer våra små Frozen Tundra's hjärtan skall få fortsätta sina förhoppningsvis härliga liv.
Jag har skickat mail till er som varit i kontakt med oss tidigare med önskan om att få ställa sig i kö. Vi har ingen kö utan vi tar oss friheten att själva avgöra vart det känns allra bäst och det hoppas jag att ni förstår.
Troligen kommer inte våra 3 hanar och 2 honor räcka till samtliga intressenter och det är ju inte roligt att behöva tacka nej till någon/några men det finns helt enkelt inte fler att tillgå.
Hör av er ni som fortfarande är intresserade av en ny familjemedlem<3

6. Apr, 2020

Nu spricker jag utav spänning snart!

Nu är det verkligen dags snart. Gittan har avklarat halva dygn 64... spänningen stiger.. Jag och Gittan har flytta ned i barnbarnens rum som jag gjorde om tillfälligt till kattrum .Så här i coronatider så får vi nästan inte ses ändå så det känns lite okay.
Jag har tempat sedan dygn 61 och hon har stadigt legat på 38,5-38,7 men i går hade tempen gått ned något till 37,8 och idag tror jag den är lägre men nu sa hon faktiskt ifrån innan jag fick en full temp så då får det vara. Vill hon nu vara ifred så är det helt ok. Hon når ju inte att tvätta sig ordentligt och det slapp hon inte. Nu är hon hel och ren och lite små surig efteråt. Vilket humör en fullgången dräktig hona kan ha :))) Hon har sovit gott i natt vilket Inte jag gjort för hon skulle absolut sova på mig och hon är så rund o go och kan inte ligga still så det blev mycket bytande utav sovställning för henne och jag har inte velat röra mig alls. Vår älskade lilla Gittan som är våran storboss och Queen of fucking everything har en väldigt mjuk och go sida också och just nu är vår närhet till varandra väldigt viktig tycker hon<3
Fortfarande 1,3kg som total viktuppgång igår.
Vår första Frozen Tundra's kull ser snart dagens ljus och jag är ivrig som ett barn och nyfiken så jag spricker!!!

27. Mar, 2020

Färger på kattungarna?

Vi är ju nya uppfödare på just rasen Sibirisk katt och detta med färger och genetik är en djungel.
Nå så här kommer dom att bli:
Blir det hanar så blir dom röda med eller utan vitt och mest troligt med tabby mönster men kan även bli solid röda.
Blir det honor så blir dom svartsköldpadda med eller utan vitt mest troligt tabby mönstrade.
Kan även bli någon Golden färgad vilket jag önskar så innerligt :)

25. Mar, 2020

Skittys 53:e dygn

Skitty aka Gittan mår helt fantastiskt. Ni vet gravida kvinnor får ett speciellt lyster omkring sig... det är likadant med Gittan. Pälsen skiner varmt rött som hos en räv och känns friskt krispig och det har hon ju fått beröm för på utställningarna. Hennes ögon lyser och glittrar. Vi har klippt bort det långa "skägget" och byxorna för att hjälpa henna att hålla sig ren vilket gjorde att hon ser ut som en kattunge själv :) Hon är lugn och överlycklig över att få vara vår allas mittpunkt och vi öser kärlek över henne:)

18. Mar, 2020

Gittan växer och mår bra

Hökhöjdens Skitty mår utmärkt och magen växer.
Nu håller vi tummarna för att Skitty aka Gittan får sina bebisar.

10. Mar, 2020

Iza får inga kattungar

Tyvärr har vår älskade Iza förlorat 2 kattungar och det blir ingen kull efter henne.

11. Feb, 2020

Kanske kattungar/ Possible kittens

Vår nya hane vi importerat från Polen har parat två av våra honor. Om allt går som tänkt är första kullen mellan Ragnar Vistula*PL och Dalefur's Lorry till vardags kallad Iza beräknad till slutet på Mars och kull 2 mellan Hökhöjden's Skitty ( som är Izas mamma) och Ragnar runt 7 April. För mer information gå in på respektive flik. Kull No1 Ragnar & Iza eller No2 Ragnar & Skitty.

Pappa till kull 1 och kull 2 / father of litter no1 and no2
Ragnar Vistula*PL

Ragnar Vistula*PL som liten/ as a little baby boy

Mamma till kull 1 / mother of litter no1
Dalefur's Lorry aka Iza

Mamma kull 2 / Mother of litter no2
Hökhöjden's Skitty aka Gittan leker tafatt med Ragnar/ is playing hide and seek or maybe catch me if you can with Ragnar