27. Okt, 2022

Kulan mår fin fint

Kulan fortsätter att må bra. Jag tyckte när hennes kropp stötte ut embryo och moderkakorna att moderkakorna var allt för ljusa, knottriga och såg inte ok ut. Just omkring dygn 26-36 ska moderkakorna ta över all progesteron t ex och det kan då vara en känslig period .
Huvudsaken är att hon mår bra :))

22. Okt, 2022

Det blir troligen ingen kull

Kulan fick igår missfall och stötte ut 2 hela foster med moderkakaka och en ensam moderkaka så troligen blir det inga småttingar för Kulan och Gaffe. Så tråkigt men Kulan mår iaf bra. Hon äter och sover som vanligt. Hon har ingen feber så troligen är de sista två absorberade. Väckarklockan har ringt en gång i timmen så att jag har kollat igenom henne somnat om.

16. Okt, 2022

Kulan dygn 28

Vikt 3630gr
+ 180 gram sedan parning.
Kulan sover och äter redan nu mer än hon brukar och vi kan redan se en liten fin bebis kula på hennes mage:)

7. Okt, 2022

Bebislycka

Vikt 3550gr
Idag på dygn 19 sedan parning gjorde vår bästa Hubert ultraljud på Kulan och se där ----- Han hittade denna gång 4 st småttingar, Välmående och med fina jämna hjärtslag. Nu behöver ju inte alla klara sig hela vägen men väldigt glädjande så här långt. Nästan en tredjedel utav dräktigheten avklarad redan.
Det är så spännande med denna kull.... kommer vi få en helvit tro? Det skulle vara så roligt.

19. Sep, 2022

Kulan är hemma igen

Vikt 3450gram
Trött och sliten, sovit mest hela dagen. Nu väntar vi spänt på fortsättningen och nästa steg blir då ultraljud hos vår veterinär Hubert ungefär dygn 18-20 efter första parning. Så Fredagen den 7 Oktober får vi veta om hon är dräktigt.
Är hon det så är födsel beräknad till 22 November.
Därefter stannar kattungarna tills dom fyllt 14 veckor så tidigaste hemgång till nya familjen kan ske omkring 28+ Februari 2023

 • SE*Åsbackens Daimen Modig

  dob.2021-07-21
  Sib w 61
  Blodgrupp A/A
  HCM & PKD 2022 Normal

 • Lacosta Kocia Osada*PL

  dob. 2019-06-11
  Nem n 21
  Blodgrupp A/A
  HCM 2020,2021,2022 Normal
  PKD 2020 Normal
  PKD1 Negativt
  PK def Negativt
  MyCATDNA Clear

Vi hoppas på smått med Lacosta Kocia Osada

Uppdaterad 2022-09-18

Jaaaaaaa, där satt den :)

Parning har nu skett mellan Lacosta Kocia Osada*PL aka KULAN och SE*Åsbackens Daimen Modig aka GAFFE.

Han har varit en fantastiskt tålmodig kille och väntat snällt under ett dygn på att Kulan ska känna sig väl till mods i hans hem och komma igång i lugn o ro. En riktig gentleman.

Mellan dygn 18-20 efter första parning åker vi vår till veterinär och gör ett ultraljud på Kulan för att se om hon är dräktig och isf med hur många.

Går allt som vi önskar kommer det runt den 22 november ett gäng vita dunbollar till oss. 

Med Kulan som mammakatt och pappa Gaffe kan vi ju få både Neva Masquerade och vita Sibirer och denna kombination känns som super lyckad just för att det kan bli många fina varianter samt att vi har hittat två i tempramentet helt fantastiska föräldrar;)

Självklart levereras småttingarna med Stamtavla utfärdad utav Sverak.

Stamtavla Sverak

https://stambok.sverak.se/Provparning/Visa/1.510842-2.475943?gen=6

Pedigree Pawpeds

https://www.pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1471910;2:1611508&g=6&p=sib&o=elastic

Vår Lacosta eller Kulan som hon kallas till vardags är den utan tvivel snällaste,ljuvligaste katten här hemma. Aldrig några bekymmer med henne. Hon är glad, spinner och myser vid genomborstningar, vid bad, kloklippning och ja faktiskt alltid. Bortskämd är hon också... den enda katt som har en egen hörna PÅ diskbänken där hon vill bli serverad sin mat och det ska alltid ströas FortiFlora på annars äter hon inte utan sitter och spänner sina underbara blå ögon i oss...och spinner och självklart vinner hon:) När alla andra tjejer går in från kattgården SKA Kulan som ligger kvar på sin solsäng och väntar bli hämtad och bli buren runt på tomten för att lukta på blommor,träd,jordgubbar och samma runda varje dag:) En helt bedårande knasig, charmig och så mysig tös!

Gaffe finaste vita prinsen! 

Även han ska vara underbart snäll och mysig kille som är lätthanterad. Vacker som en gud är han med sin vackra huvud,fantastiska välformade ögon som är blåare än den vackraste svenska sommarhimmel och sin helt vita päls. Han är ännu en ung kille född 17 juli 2021 men har redan idag som ettåring en fin rygglängd, riktigt grov benstomme och välplacerade och välvinklade ben och en bra vikt på över 6 kg. En rejäl grabb!

Nu ser jag verkligen fram emot vår första kull med Kulan

Hälsostatus på föräldrarna:

Båda har A/A blod

Lacosta är HCM scannad två gånger tidigare 2020 och 2021 med normalt och friskt hjärta och en tredje är inplanerad innan denna parning.  Hon är PKD scannad fri och även MycatDna testad och frisk på samtliga 50 testade sjukdomar. All information finns under hennes flik i menyraden eller klicka på hennes namn under första fotot.

Åsbackens Damien Modigs hälsostatus är att samtlig intyg för avel finns inskickade till Sverak och han är just HCM och PKD scannad med friska organ. På vita katter måste även ett hörseltest genomgås och han är självklart en hörande prins:)

 • Gaffe

 • Kulan

 • Gaffe

 • Kulan