NYHET!!

Lacosta Kocia Osada*PL

💔Äntligen!!

Ny inplanerad och bokad parning hos oss. Det värmer mitt hjärta att förhoppningsvis snart få möjlighet till en kull vita småttingar för nästa bestämda parning blir mellan Åsbacken's Damien Modig och vår Lacosta Kocia Osada.

Vår Lacosta eller Kulan som hon kallas till vardags är den utan tvivel snällaste,ljuvligaste katten här hemma. Aldrig några bekymmer med henne. Hon är glad, spinner och myser vid genomborstningar, vid bad, kloklippning och ja faktiskt alltid. Bortskämd är hon också... den enda katt som har en egen hörna PÅ diskbänken där hon vill bli serverad sin mat och det ska alltid ströas FortiFlora på annars äter hon inte utan sitter och spänner sina underbara blå ögon i oss...och spinner och självklart vinner hon:) När alla andra tjejer går in från kattgården SKA Kulan som ligger kvar på sin solsäng och väntar bli hämtad och bli buren runt på tomten för att lukta på blommor,träd,jordgubbar och samma runda varje dag:) En helt bedårande knasig, charmig och så mysig tös!

Nu har jag inte haft äran att träffa den tilltänkta vita riddaren ännu men parning kommer att ske hemma hos oss så det känns tryggt och smidigt samtidigt som vi får lära känna honom under några dagar iaf. Även han ska vara underbart snäll och mysig kille som är lätthanterad. Vacker som en gud är han med sin vackra huvud,fantastiska välformade ögon som är blåare än den vackraste svenska sommarhimmel och sin helt vita päls. Han är ännu en ung kille född 17 juli 2021 men har redan idag som ettåring en fin rygglängd och en bra vikt på över 6 kg. En rejäl grabb!

Nu ser jag verkligen fram emot vår första Neva Masquerade kull!

Hälsostatus på föräldrarna:

Båda har A/A blod

Lacosta är HCM scannad två gånger tidigare 2020 och 2021 med normalt och friskt hjärta och en tredje är inplanerad innan denna parning.  Hon är PKD scannad fri och även MycatDna testad och frisk på samtliga 50 testade sjukdomar. All information finns under hennes flik i menyraden eller klicka på hennes namn under första fotot.

Åsbackens Damien Modigs hälsostatus är att samtlig intyg för avel finns inskickade till Sverak och han är just HCM och PKD scannad med friska organ. På vita katter måste även ett hörseltest genomgås och han är självklart en hörande prins:)

Testparning:

https://stambok.sverak.se/Provparning/Visa/1.510842-2.475943?gen=6

 

Intresserad?

Kontakta oss 

s.bornestrand@gmail.com

0730-861102

  • Pappa Åsbackens Damien Modig

  • Mamma Lacosta Kocia Osada aka Kulan

Nu längtar vi till augusti och parning.

Vi återkommer med uppdatering så fort något nytt sker.

Trevlig sommar och på återseende!